Alternativ til Yellowstone: tre mindre kendte naturparker i Montana

Naturparker i Montana. Montana i det nordvestlige USA er særligt kendt for de store nationalparker Yellowstone National Park og Glacier National Park, men staten har også en række mindre parker, som er værd at lægge vejen forbi.

Makoshika State Park

Man kan bl.a. besøge Makoshika State Park i den østlige del af staten. Her er det især parkens dinosaurfund, som tiltrækker besøgende. Der er nemlig fundet rester fra både Tyrannosaurus Rex og Triceratops, som levede i parken for flere millioner år siden. Parken har også store nåletræsskove med vandrestier og teltpladser.

First People’s Buffalo Jump State Park

I First People’s Buffalo Jump State Park kan man opleve, hvad der menes at være det største bøffelhop i Nordamerika. Et bøffelhop er en klippeformation eller kløft, som det oprindelige folk brugte til at jage slettebisoner. I dag kan man tage på vandretur i kløften, hvorfra man har flot kig til bjergkæden Rocky Mountains og græssletter.

Vild udsigt i First People’s. Foto: PR.

Wild Horse Island National Park

Wild Horse Island National Park er også en af de mange naturparker i Montana. Og den er bestemt et besøg værd. Parken ligger på den største ø i den store naturlige ferskvandssø Flathead Lake og kan kun nås med båd. Parken er kendt for sit dyreliv, og heldige besøgende kan endda få et glimt af de vilde heste, som har lagt navn til parken. Især øens naturskønne kystlinje er populær blandt vandrere og sejlere.

Læs mere om naturparker i Montana her.

Naturparker i Montana
Kajakker på Flathead Lake nær Wild Horse Island. Foto: PR.

Og så alligevel lidt om Yellowstone

For har man den ikoniske amerikanske nationalpark Yellowstone National Park på bucket-listen, er 2023 et oplagt år at få den krydset af. I år har nationalparken og den nærved liggende by Cody nemlig kalenderen fyldt med fejringer og jubilæer.

Man kan bl.a. være med, når der afholdes 140- års jubilæum for åbningen af National Hotel – nu kaldet Mammoth Hot Springs Hotel – i Yellowstone National Park. Hotellet ligger ved den nordlige indgang til parken og åbnede i august 1883. Stedet blev hurtigt et populært første stop for besøgende, der ankom via Northern Pacific Railroad.

Størstedelen af hotellet – på nær én fløj – blev revet ned i 1936, men den tilbagestående originale fløj kan stadig ses. I år markerer også 120-året for indvielsen af monumentet Roosevelt Arch ved den nordlige indgang til parken, hvor præsident Theodore Roosevelt lagde hjørnestenen til buen under en ceremoni i 1903.

Man kan også besøge den sagnomspundne Hole in the Wall-hytte, som i år fejrer 140-års jubilæum. Hytten er kendt som stedet, hvor den fredløse Butch Cassidy og hans slæng holdt til. I dag kan hytten opleves i bymuseet Old Trail Town. Læs mere her.

Denne rejseinspiration kommer fra Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.