Seks naturoplevelser i Sydstaterne

Naturoplevelser i Sydstaterne. Er man vild med natur, er der adskillige grunde til at besøge de amerikanske sydstater. Her kan man fx opleve verdens største grottesystem, en af USA’s mest besøgte nationalparker samt bjerget kendt som Appalachernes kronjuvel.

Verdens største grottesystem i Kentucky

Naturoplevelser i Sydstaterne
I Kentucky kan man gå på opdagelse i verdens største grottesystem ved Mammoth Cave National Park, hvor der indtil nu er fundet lidt over 640 kilometers grottesystemer. For at få adgang til grotterne, skal man købe en billet til en af de mange guidede ture. Man kan også udforske nationalparkens natur over jorden. Eksempelvis kan man vandre i frodige skovområder samt sejle i kajak eller kano på floden Green River, som løber igennem parken. Læs mere her. Foto: PR.

Appalachernes kronjuvel i North Carolina

Naturoplevelser i Sydstaterne
I det nordvestlige hjørne af Madison County i staten North Carolina ligger den lille landsby Hot Springs. Byen er en af de få byer, som den anerkendte vandrerute Appalachian Trail krydser – og det er ikke uden grund. Den naturskønne by huser blandt andet det “skaldede” bjerg Max Patch, også kaldet Appalachernes kronjuvel, som er et tilgræsset bjerg uden træer. Herfra har man en betagende udsigt over den skønne natur. Det tager omkring tre kvarter at vandre til toppen af bjerget, og det hører bestemt med til en af de ekstraordinære naturoplevelser i Sydstaterne. Også selvom der – indrømmet – er virkelig mange af slagsen. Læs mere her. Foto: PR.

Historiske klippeformationer i Alabama

Naturoplevelser i Sydstaterne
I den historiske naturpark Horse Pens 40 i Alabama kan man opleve unikke klippeformationer der menes at være blandt de ældste naturligt bearbejdede sten i verden. De befinder sig på toppen af Chandler Mountain, som er det tredjehøjeste bjerg i Alabama – og nogle af dem er estimeret til at være op mod 1,3 milliarder år gamle. Læs mere her. Foto: Dim Horizon Studio.

En af USA’s mest besøgte nationalparker

Naturoplevelser i Sydstaterne
Staten Tennessee er et oplagt udgangspunkt for at udforske Great Smoky Mountains National Park, som er en af de mest besøgte nationalparker i USA. Her kan man opleve naturskønne vandfald, mere end 1.600 forskellige planter samt vilde dyr – bl.a. den amerikanske sortbjørn. I parken kan man også bestige bjerget Clingmans Dome, som med sine knap 2.025 meter er det højeste punkt i Tennessee. Læs mere her. Foto: PR. Du kan også se vores indlæg om romanen Child of God, der foregår i Tennessee.

Vandring til vandfald i South Carolina

I South Carolina er der flere naturskønne vandreruter – bl.a. til Lower Whitewater Falls, der med et fald på over 60 meter er blandt de højeste vandfald i det østlige USA. På den 3 km lange rute kommer man igennem smukke skovområder i Jocassee Gorges, over Whitewater-floden og til en udsigtsplatform med en betagende udsigt over vandfaldene til sidst. Vandrerutens niveau er defineret som moderat til svær. Læs mere her. Foto: PR.

Bucket list klatring og vandring ved West Virginia.

Der er også naturoplevelser i Sydstaterne helt oppe i Monongahela National Forest i West Virginia. Her ligger de ikoniske klippeformationer Seneca Rocks, som er blandt statens mest ikoniske varemærker. De næsten 300 meter høje klippeformationer har medført, at området er på mange klatreentusiasters bucket list. Vil man hellere vandre, kan man også tage på en 2 km lang vandrerute fra Seneca Rocks Discovery Center – op til en observationsplatform, hvorfra man kan nyde udsigten ud over det betagende landskab. Læs mere her. Foto: PR.

Denne rejseinspiration er fra Travel South via Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.