Saml muslingeskaller på øen Sanibel

National Seashell Day. Hvert år den 21. juni fejres National Seashell Day rundt omkring i hele verden. Men få ved, at dagen faktisk startede med at blive fejret i Fort Myers og på øen Sanibel i det sydvestlige Florida, som siges at være verdens hovedstad for muslingeskaller. Her er især Sanibel kendt for sine mange smukke skaller. Her tipper vi om nogle af de oplevelser med muslingeskaller, som øen Sanibel byder på.

Gå en tur på stranden med en muslingeekspert

På National Seashell Day kan man fx tage på tur med en af havbiologerne fra Bailey-Matthews National Shell Museum på hotellet Island Inn på Sanibel. Her går man ca. en time langs stranden og udforsker alverdens muslingeskaller, bløddyr og andet havliv, der skyller i land på øen. De guidede strandture finder sted hver dag fra kl. 9. Det koster ca. 100 kr. for voksne at deltage og ca. 50kr for børn. Børn under 5 år er gratis. Beløbet går bl.a. til at støtte museets arbejde for at beskytte og bevare havmiljøet.

Besøg muslingemuseet Bailey-Matthews National Shell Museum

Vil man søge skygge fra solen i en time eller to midt på dagen, er muslingemuseet Bailey-Matthews National Shell Museum på førnævnte hotel det perfekte tilflugtssted. Her finder man flere forskellige udstillinger med muslinger og andre dyr, som er med til at danne de unikke vilkår, muslingerne har på øen. Man kan også blive klogere på, hvordan muslinger er blevet brugt i kunst og arkitektur. På museet bor der desuden en stor blæksprutte, som man via et webcam kan lære bedre at kende hjemmefra.

Alle kan samle skaller til National Seashell Day, bare husk, at der ikke må være levende dyr i skallerne, når du samler dem. Foto: PR.

Saml muslingeskaller på stranden ved hjælp af en app

Det står én frit for at samle muslingeskaller på Sanibels strande, så længe der ikke bor levende dyr i skallerne. Og downloader man appen “Shell Museum” i App Store eller på Google play, kan man også identificere de forskellige muslingeskaller, og lære mere om både deres historie og oprindelse. Man kan fx bruge de skaller, man samler, til at lave smykker eller små kunstværker.

Slap af med bog inspireret af muslingerne på Sanibel

Da forfatteren Anne Morrow Lindbergh – som var Charles Lindberghs (kendt amerikanske pilot) kone – kom til Sanibel i begyndelsen af 1950’erne, blev hun inspireret af muslingeskallerne på stranden til at skrive bogen ”Gift from the Sea”. I bogen reflekterer hun over kvinders situation og rolle i samfundet.

Gå på opdagelse i souvenirs fra She Sell Sea Shells

På Sanibel finder man også den lille butik She Sell Sea Shells. Her kan man gå på opdagelse i alverdens souvenirs relateret til muslinger. Butikken har alt fra smykker, bøger og tøj til den mest omfattende samling af håndlavede ornamenter og andet kunsthåndværk – naturligvis lavet af muslingeskaller.

Har du mere lyst til at se andre sider af Florida end lige strandlivet? Så læs vores artikel her om seværdigheder i staten, der er lidt off the beaten track.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.