Nabolag i New Orleans

Nabolag i New Orleans. Louisianas mest berømte by er andet og rigtig meget mere end French Quarter. Det siger sig selv, at Det franske kvarter er et must. Vist er her mange turister, men her er også smukt, spændende og fyldt med historie og historier.

French Quarter – det mest kendte nabolag i New Orleans

Derfor er det også Det franske kvarter, som vi præsenterer allerførst i denne artikel om nabolag i New Orleans. Det er i dette nabolag, at man finder verdensberømte Bourbon Street. Er man til fest, farver og gang i den, er Bourbon Street helt klart sjovest om aftenen. Men der er også meget andet, man kan more sig med i kvarteret. Se byens turistkontors forslag til 10 ting, du kan foretage dig i Det franske kvarter her.

Mid-City – de lokales sted

Mid-City er det kvarter, de lokale selv frekventerer. Her er gode restauranter og sjove barer. Og så er det i Mid-City, at du finder både byens kunstmuseum The New Orleans Museum of Art (NOMA) og byens botaniske have. Det er også Mid-City, der lægger nabolag til den årlige tre dage lange Voodoo Music & Arts-festival. Festivalen er aflyst i 2020, men vender tilbage i oktober 2021. Læs mere om Mid-City her.

Marigny – jazzede New Orleans

Nabolaget Marigny grænser op til French Quarter. Her er for eksempel den samme slags typiske New Orleans-arkitektur, som man også ser i Det franske kvarter. Men det er også her, du finder den berømte Frenchmen Street. Frenchmen Street er stedet, hvis du vil høre jazz, for her ligger jazzklubberne på stribe. Marigny er også stedet, hvis man er til drag-brunch, burlesque-bingo eller andre skæve oplevelser. Læs mere her.

Bywater – det hippe nabolag

Bywater er den type nabolag, der har fået en genfødsel. I de sidste 10 år er Bywater blevet hipt, men stadig med rå kanter. Som alle andre nabolag i New Orleans er her masser af steder at gå ud og gå ud at spise. Her er også gallerier, kunstnerstudier og ikke mindst Dr. Bob Folk Art. Læs mere om Bywater og få gode forslag til gode steder her.

Lakeview – parker, kunst, natur i New Orleans

I Lakeview-nabolaget er du tæt på vandet, og du får mere natur her end andre steder i byen. Det er for eksempel her, den store City Park ligger. Gå en tur under de ældgamle egetræer eller smut forbi Sydney and Walda Besthoff Sculpture Garden. Du kan også spise krabber ved vandet på The Blue Crab eller prøve de berømte Café du Monde-beignetter i cafeens City Park-filial. Og den sø, der er tale om, er den store Lake Pontchartrain. Læs mere om Lakeview her.

Det er bestemt ingen hemmelighed, at vi er vilde med New Orleans. Derfor har vi også skrevet flere artikler om byen. Læs for eksempel denne, som handler om endnu flere oplevelser eller denne, der handler om byens hjemsøgte steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.