Guidet musiktur gennem Tennessee

Musik i Sydstaterne. Det sydlige USA er kendt for sine rige musikkultur- og historie. Her finder man alt fra blues og gospel til rock’n’roll og soul – og flere internationale musikstjerner stammer fra og har indspillet deres megahits i dette område. Det skriver Related om i et netop udsendt nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet rummer gode forslag til musik i Sydstaterne i blandt andet Alabama, Louisiana, Kentucky og West Virginia. Dem kan vi altid komme tilbage til. I dette indlæg holder vi dog os til Tennessee for lige at minde om, at det var her en af verdens største stjerner boede. Det er selvfølgelig Elvis Presley, der er tale om. Vi kan ikke sige, at han var født og opvokset i Tennessee, for han stammede faktisk fra Mississippi. Men det er ikke forkert at sige, at han levede det meste af sit liv i Memphis, Tennessee.

Tennessee Music Pathways

Men nu var han altså ikke den eneste, det må vi indrømme. Tennesee Music Pathways er en nøje udvalgt rute, der giver mulighed for at blive klogere på statens musikkultur. På de 22 stop undervejs kan man opleve ikke mindre end syv forskellige musikgenrer, følge i musiklegendernes fodspor og se koncerter med nye og upcoming artister og sandskrivere. Man kan nemt finde ruten med et Music Pathways Pass, der både fås digitalt eller kan downloades og printes her

Tilbage til det om Elvis

Blandt de musikhistoriske highlights i Tennessee er selvfølgelig som nævnt Elvis. Især naturligvis hans tidligere hjem Graceland, som huser bl.a. museum, virtual reality-aktiviteter og en bilsamling på de 200.000 kvadratmeter. Vi har skrevet om Graceland tidligere, og den artikel kan du læse her.

Er man vild med countrymusik, kan man på Country Music Hall of Fame and Museum lære mere om country-genrens store stjerner. Drømmer man om live-koncerter, skal man ikke snyde sig selv for Levitt Shell i Memphis, hvor der er mere end 50 årlige udendørskoncerter – fra jazz og blues til soul og rock. I Nashville kan man på den hyggelige lille The Bluebird Café lytte til upcoming, talentfulde sangskrivere i intime omgivelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.