Musikoplevelser i Liverpool

Musik i Liverpool. I 2023 sætter storbyen Liverpool tyk streg under sit i forvejen etablerede renomme som musikby.

Den britiske by afholder nemlig Eurovision Song Contest på vegne af Ukraine, der som bekendt løb med sejren sidste år. De to semifinaler afholdes hhv. den 9. og 11 maj, inden det helt store brag af en finale løber af stablen den 13. maj. Med andre ord: masser af muligheder for musik i Liverpool, hvis du er på dekanter på den tid.

Men er man ikke i Liverpool disse dage, er der også en række permanente musikoplevelser i byen. Liverpool er nemlig udnævnt som UNESCO City of Music; en titel, som gives til byer med en særlig musikhistorie.

Det er særligt byens helt store darlings, The Beatles, der har skabt byens musikhistorie. Bandet, som blev etableret i Liverpool, hyldes bl.a. på det prisvindende museum The Beatles Story, hvor man kan blive klogere på de fire musikeres liv fra deres barndom til deres verdensomspændende berømthed.

Man kan også tage på Cavern Club, et legendarisk spillested, som igennem de seneste syv årtier er blevet besøg af musikere fra hele verden. Og på det storslåede museum The British Music Experience kan man få et omfattende indblik i britisk musik. Her er fx udstillinger med håndskrevne sangtekster fra Adele, kostumer fra Spice Girls-koncerter og instrumenter fra Oasisikonet Noel Gallagher.

Læs mere om musik i Liverpool her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.