Roadtrip ad Mississippi Blues Trail

Mississippi Blues Trail. Bluesfans og musikelskere må ikke gå glip af en rejse gennem Mississippi-deltaet. Og selvom man ikke er bluesfan, skal man bestemt ikke afholde sig fra ruten. Her er mange spændende oplevelser, og måske man får øjenene op for at høre noget andet musik end det, man plejer.

På hele ruten er der historiske markører, som fortæller de historier, der er om det pågældende sted. Lige fra Gateway to the Blues i Tunica til det berømte vejkryds, hvor Highway 61 og Highway 49 krydser hinanden i Clarksdale. Og såmænd også hele vejen ned til Vicksburg, den “livlige havneby”, som har fostret mange blues-musikere. 

Kør ruten og oplev alle historierne lige der, hvor de skete. Her kan du høre om de musikere, der var med til at grundlægge den moderne musik. Du kommer forbi både byer, landbrugsland og flodens bredder. Kirker og kirkegårde. Og selvfølgelig små spillesteder. Her er vores forslag til nogle af de helt klassiske stop på et Delta Blues Roadtrip. Bare til at komme i gang på. Der er meget, meget mere at opleve undervejs.

Klassiske stop undervejs

  • Første stop er Gateway to the Blues Museum (13625 US Highway 61 North, Tunica Resorts, Mississippi 38664) i Tunica. Her kan du se interaktive udstillinger, høre de indfødte Bluesmen’s historier og se guitarsamlinger.
  • Tag derefter videre Clarksdale for et besøg på Delta Blues Museum (#1 Blues Alley, Clarksdale, Mississippi 38614). Her får du historien om The Blues sammen med en udstilling om Muddy Waters. Der er livemusik i Clarksdale hver aften. Prøv for eksemel Red’s Lounge (398 Sunflower Avenue, Clarksdale, Mississippi 38614) og Ground Zero Blues Club (387 Delta Avenue, Clarksdale, Mississippi 38614).
  • Kør ad Highway 49 til Greenwood og se Robert Johnsons grav. Og hør historien om ham. I øvrigt er meget af filmen bygget over bogen Niceville optaget i Greenwood.
  • Fortsæt på Highway 49 til Yazoo County og tjek den legendariske Blue Front Café (107 East Railroad Avenue, Bentonia, Mississippi 39040). Den bliver af mange opfattet som den ældste, stadigt aktive juke joint i Mississippi. Det var her Bentonia Blues opstod og stadig spilles.
  • Videre til Indianola for at ære the King of the Delta Blues på B.B. King Museum and Delta Interpretive Center (400 Second Street, Indianola, Mississippi 38751). Centeret er et højdepunkt i byen, men her er flere klassiske spillesteder og andre vigtige blues-steder i byen.

Men der er meget mere at komme efter

  • Man kan ikke rejse ad Mississippi Blues Trail uden at besøge GRAMMY Museum® Mississippi (800 West Sunflower Road, Cleveland, Mississippi 38732) i Cleveland. Det handler ikke kun om The Blues her. Man kan gå på opdagelse i udstillingerne, der handler om alle slags musikgenrer. Og så er der selvfølgelig også historierne om de sangere og musikere, der har vundet en eller flereGRAMMY® awards. 
  • Man siger, at det var ude på Dockery Farms (229 Highway 8, Cleveland, Mississippi 38732), at Charley Patton startede det hele. Dockery Farms ligger lige uden for Cleveland.
  • Herefter kan du køre til Leland for at besøge Highway 61 Blues Museum (307 North Broad Street, Leland, Mississippi 38756). Her er vægten lagt på lokale notabiliteter, der har sat deres aftryk på musikken. Og så er der mulighed for live bluesmusik i Greenville’s nabolag langs Walnut Street.
  • Kører du ned ad Highway 61 til Vicksburg har du mulighed for at besøge Muddy Waters Cabin i Rolling Fork. Vicksburg tilbyder også flere steder med live musik. Og det er også her du finder berømte spillesteder fra før verden gik af lave såsom Blue Room.

Vindue til fortiden

Bluesmusikken er hjertet i Mississippi-deltaget kultur. Og det er meget mere end bare et soundtrack til dit roadtrip ad Mississippi Blues Trail. Det er et vindue til fortiden. Og det er et fundament for alle de fantastiske musikere i alle genrer fra området. Også i dag. Der er altså alt mulig grund til at fejre bluesmusikken. Og Mississippi er stedet at gøre det.

Spise og sove på roadtrip ad Mississippi Blues Trail

Selvom man måske nok kommer for musikken, er der også mange, der falder for madkulturen undervejs. En rejse gennem deltaet er en fest for smagsløgene. Signaturretten her er fisk, enten stegt som i de gode, gamle dage eller tilberedt med mere finesse af kendte kokke. Og så er der tamales. Og BBQ. Og husk også at gemme lidt af appetitten til desserterne.

Du kan lade dig inspirere til menuen undervejs hos Visit the Delta her: Spis dig vej gennem deltaet!

Når man skal overnatte undervejs, er der også masser af muligheder i Mississippi. Mindre boutique-hoteller, store casino-hoteller, historiske bed & breakfasts og alt midt imellem. Se en liste her med overnatningsmulighederne i Mississippi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.