Göteborg: Den grønne stad spirer med nyt

Miniguide Göteborg. Göteborg skuffer aldrig. Den grønne og bæredygtige stad ved vandet har igen i år masser af nye aktiviteter på programmet og tager bl.a. forskud på jubilæumsåret for forlystelsesparken Liseberg næste år med et helt nyt område, Luna Park. Der bliver investeret 100 millioner svenske kroner i det nye område. Det skriver Kron Kommunikation i en pressemeddelelse 5. maj 2022.

Den svenske storby, som af mange danskere kan nås på få timer, er de seneste år blevet populær som nær storbyferiedestination for danskerne. Gøteborg er perfekt som ’nearcation’, og den nye populære ferietendens som er kommet til, ser ud til at holde. Bæredygtighed er et stort fokus i byen, og derfor fokuserer man mere og mere på besøgende, som ikke behøver at rejse så langt. Byen oplever en stigende interesse fra dansk side. Forår og sommer giver byen en helt særlig stemning, og for danske børnefamilier er der endvidere meget nyt at komme efter, hvis man skal have en på opleveren.

”Det er så glædeligt, at verden nu igen er åben, og at vi kan komme ud og opleve, sanse og være sammen under nye himmelstrøg. Göteborg har meget nyt på tapetet, ikke mindst til børnefamilier, og vi glæder os til at byde små og store velkommen i løbet af foråret eller sommeren, til en by som ikke bare tager sig smukt ud med alle de grønne områder i fuldt flor, men også til en grøn by, som i bæredygtig, hvor man kan feriere med god samvittighed.” Det siger Eva Lehmann, Enhedschef for Marketing & Kommunikation hos Göteborg & Co.

Gøteborg er udnævn som verdens mest bæredygtige destination fem år i træk af Global Destination Sustainability Index.

Miniguide Göteborg nyheder og sommeraktiviteter 2022

Nyt fra Liseberg: Luna Park

Årets nyhed fra Göteborgs store forlystelsespark Liseberg er det nye måneområde Luna Park. Der investeres mere end 100 millioner SEK i området, og det vil appellere til familier, også dem med større børn. I virkeligheden tages der forskud på glæderne, for det er først næste år, at forlystelsesparken fylder 100 år. Men allerede i år ser Luna Park dagens lys med to ud af fem forlystelser for hele familien. De to, der tyvstarter, hedder Turbo og Tempus. Og lige i tide til jubilæumsfejringen åbner Luna-rutsjebanen også, som skulle blive djævelsk hurtig og ganske vild. Med sin højde på 33,5 meter bliver Luna den højeste og hurtigste af sin slags i verden.

I Tempus er både tid og rum sat ud af spil, og den vilde karrusel har fire roterende aksler, der lader gæsten flyve op, ned og ikke mindst rundt. Turbo er en interaktiv forlystelse med motorcykel og sidevogn, hvor gæsten i sidevognen selv bestemmer farten, og hvor meget der skal køres rundt, op og ned.

I 2023 står også Lisebergs jubilæumsprojekt Grand Curiosa Hotel klar, og i 2024 åbner det nye indendørs vandland Oceana.

Læs mere her

Nyt fra Göteborgs science center Universeum: Vislab

I det nye Vislab på Universeum, som netop er åbnet her i marts, møder forskningsdata visualiseringsteknologi. Her kan unge og voksne udforske og interagere med forskningsdata for at forstå, hvordan verden hænger sammen. Hvordan påvirkes jordkloden, når du drikker en kop kaffe? Hvor i Göteborg forbruges mest energi? Hvad sker der med savanneløven, hvis gennemsnitstemperaturen stiger? Dette er blot eksempler på, hvad du kan udforske i Vislab.

Det nye laboratorium er opbygget omkring fem temaer: hav & vand, skov & land, samfund, menneske og rum. Inden for hvert tema kan besøgende se eksempler på forskellige visualiseringsteknikker. Bæredygtighed er et gennemgående tma, og i midten af laboratoriet står fx en interaktiv klode, som visualiserer og forbinder forskningsdata fra forskellige bæredygtighedsperspektiver, såsom klimaændringer, udledninger og økologi. Andre stationer giver fx mulighed for at opleve havets biologiske mangfoldighed.

Universeum vokser med andre ord lige nu, og der er mange nyheder at se frem til. Den største er Wisdome, som i øjeblikket bygges og indvies i foråret 2023. Visualiseringskatedralen har en 360° skærm, der er 26,5 meter i diameter og 57 meter høj fra jorden til toppen. Den giver plads til 150 siddende besøgende.

Læs mere om Vislab her

Göteborgs stadmuseum. Foto© Kristin Lidell.

Nyt fra Göteborgs Stadsmuseum: Augusta Lundin – Sveriges første modehus

Det var Augusta Lundin (1840─1919), der bragte fransk mode til Sverige, og også anses for at være den, der skabte landets første rigtige modehus. Augusta Lundin var den allerførste couture-syerske i Sverige og åbnede sit atelier i 1867. Hendes modekreationer fulgte trends inden for parisisk mode og blev båret af folk fra både den kongelige familie og den kulturelle verden. Den nye udstilling viser mere end 50 unikke beklædningsgenstande fra Augusta Lundins atelier fra 1880’erne til 1930’erne, herunder Selma Lagerlöfs 70-års fødselsdagskjole. Herudover vises en række kreationer fra grevinde Blanche Bondes garderobe med et helt rum dedikeret til hende – hun var Gøteborgs egen fashionista. Flotte scenografier giver mulighed for at inspicere både systuer og elegante kundesaloner fra den tid.

Læs mere

The Melody Club i Göteborg

The Melody Club inviterer til karaoke, gak og løjer

At beskrive den spritnye The Melody Club som en ren karaokebar ville ikke yde stedet fuld retfærdighed. Naturligvis er der mulighed for at synge karaoke, men stedet inviterer til så meget mere. Der er tale om 600 kvadratmeter med ni unikke loungemiljøer, som giver gæsterne adgang til instrumenter, tøj og makeup. Fra tre forskellige skærme kan man herudover bestille mad og drikke, vælge scenebaggrund, lys og røgeffekter. Man kan med andre ord lege kendt sanger eller feteret primadonna for en aften med festlig make-up, parykker i alle afskygninger og kostumer og indtage scenen med musik og eget sceneshow. Baren serverer alt fra mousserende cocktails til friske bær og mad, som kan nydes i baren eller i loungen. Dette er karaokebaren med lidt ekstra af alt, og den ligger naturligvis på Göteborgs kendte Teatergatan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.