Middag på Restaurant Svanen, Maribo

Middag på Restaurant Svanen. Fremragende mad og superhyggeligt indrettet restaurant med Maribos bedste udsigt ud mod den store Søndersø. På den store græsplæne ned mod søen går andefamilierne aftentur. Og Maribo Domkirke kan anes på søens bred lige om hjørnet fra Restaurant Svanen, der ligger på Maribos Hotel Søpark.

På en lys fredag aften midt i maj, knapt en måned inden højsæsonen rigtigt begynder, var stedet ganske pænt besøgt. Men ikke så vi ikke uden problemer kunne få et bord til middag på Restaurant Svanen og ret hurtigt derefter også menu- og vinkortet.

Svanens menukort er lille, men med nøje udvalgte retter, som skifter med sæsonens lokale udbud af råvarer. Og med både kød, fisk og fjerkræ som valgmuligheder til hovedretten er der noget for enhver smag. Ja, måske bortset fra den vegetariske. Vinkortet er fint og har et godt udvalg af både rød- og hvidvin, som tjenerne gerne forklarer om, hvis man ønsker det.

Maribo Søndersø v. Restaurant Svanen.
Maribo Søndersø v. Restaurant Svanen.

Fisk og kød på Restaurant Svanen

Vi var to i selskabet, der bestilte fisk (Frederikshavner med grillet citron) og en, der bestilte tournedos. Os med fisken ville desuden også prøve den brændte citrontærte med lime til dessert. Tournedos-spiseren i selskabet ønskede at afslutte måltidet med en ostetallerken.

Vores hovedretter kom hurtigt – desværre havde tjeneren fået byttet rundt på vores bestillinger, så der var lavet to tournedos’er i stedet for to Frederikshavner-fileter. Tjeneren undskyldte og tilbød selvfølgelig med det samme at tage den ekstra tournedos retur. Vi valgte at beholde de to tournedos’er i stedet for at vente på, at en ny Frederikshavnerfilet blev tilberedt.

Stegt Frederikshavnerfilet med garniture.
Stegt Frederikshavnerfilet med garniture.

Lækre desserter

Både fisk og oksekød var særdeles veltilberedte, og ingen var kede af deres valg. Begge retter blev serveret med gode kartofler og god sovs.

Desserten, den brændte citrontærte med lime var ligeledes fremragende og en god syrlig-sød afslutning på måltidet.

Brændt citrontærte med lime på Restaurant Svanen, Maribo Søpark.
Brændt citrontærte med lime og frugttilbehør på Restaurant Svanen, Maribo Søpark.

Køkkenet er kvikt og vi ventede ikke unødigt længe på maden. Hvis vejret er til det, bør du indtage en kop kaffe eller det sidste glas vin på terrassen (hvor du i øvrigt også kan spise). Udsigten fra terrassen over Søndersø – en af de store søer i Maribo – er formidabel.

Terrassen på Hotel Maribo Søpark. Billedets copyright tilhører hotellet.
Terrassen på Hotel Maribo Søpark. Billedets copyright tilhører Milling Hotels.

Samlet set er Restaurant Svanen et rigtig godt sted til en hyggelig og meget veltilberedt middag. Priserne er moderate, men hænger meget fint sammen med den gode kvalitet. Tjenerne er dygtige og ved, hvad de serverer og kan fortælle om maden, hvis man ønsker det og spørger.

Praktisk

Adresse: Vestergade 29, 4930 Maribo

Telefon: 54 78 10 11

Email: soepark@millinghotels.dk.

Web

Restauranten er åbent fra kl. 18.00 hver dag undtagen søndag, hvor der er lukket om aftenen. Men tjek evt. med hotellet inden, da åbningstiderne kan ændre sig. Bordbestilling er en god ide, særligt i sommersæsonen, juni, juli og august.

Coverbilledets copyright tilhører Milling Hotels.

1 Kommentar on “Middag på Restaurant Svanen, Maribo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.