Icelandair lancerer ny rute til det sydøstlige USA

Med Icelandair til USA. Nu bliver det nemmere for danskere at tage på roadtrip blandt de mange skjulte perler i det sydøstlige USA. For at udforske lokale madoplevelser, naturskønne nationalparker, amerikansk kultur og historie, fortryllende jazz og blues. Den 12. maj 2022 får Icelandair nemlig en ny rute til lufthavnen Raleigh-Durham i North Carolina. Det skrev PR-bureauet Related i en pressemeddelelse i april.

Lufthavnen Raleigh-Durham ligger i det såkaldte Triangle-område, der har fået sit navn fra områdets tre anerkendte universiteter. Det drejer sig om University of North Carolina (UNC), Duke University i Durham samt NC State.

“Trekanten” er af samme årsag kendt for sit forskningsmiljø, men byen – og staten generelt – har også masser at byde på for rejselystne danskere. I og omkring lufthavnen er der adskillige både historiske og videnskabelige museer samt kunstmuseer. Ligeledes er her et stort udvalg af kulinariske oplevelser, haver og hoteller – såvel som kystområder, der gør det muligt at udforske både bjerge og kyster på en og samme ferie.

Majestætiske bjerge og mikrobryggerier

Raleigh-Durham er dermed et oplagt udgangspunkt for en roadtrip i North Carolina og de omkringliggende stater. Her finder man alt dét, der kendetegner en amerikansk roadtrip: fra charmerende landområder og hyggelige landsbyer fyldt med tradition og historie til majestætiske bjerge, snoede floder og blåt hav. 

Blandt højdepunkterne er (bogstaveligt talt) nationalparken Great Smokey Mountains National Park, det 1.818 meter høje Grandfather Mountain og granitudspringet Chimney Rock. Samtidig har staten ikke mindre end 482 km kyststrækning ved de kendte barriereøer Outer Banks. Disse strande var hjemsted for Amerikas første koloni og nationens første Seashore, en slags kyst-nationalpark. I dag er øerne hjemsted for vilde heste – og der er adskillige charmerende feriehuse i området.

For de som foretrækker at udforske nye rejsemål med smagsløgene, er der også rig mulighed for det i det østlige USA. I North Carolina finder man alt fra traditionsrige BBQ-steder til anerkendte og innovative køkkener. Samtidig er der rig mulighed for at besøge lokale mikrobryggerier og vingårde både i og udenfor byerne.

Vil man være aktiv på ferien, byder North Carolina på gode muligheder for bl.a. fluefiskeri, vandring og snorkling. Endelig er her rig mulighed for afslapning på de mange forskellige golf- og sparesorts.

Praktisk information
Den nye flyrute vil have fire ugentlige afgange: Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Ruten flyves af en Boeing 737MAX-8 med 160 sæder.

Icelandair har op til fem daglige afgange fra København. Der er fly fra Billund i sommersæsonen.

Der er mulighed for at lave stopover på Island i op til syv dage, uden at det ændrer billetprisen.

Vi har masser af artikler om Sydstaterne. Læs for eksempel om den afrikansk-amerikanske kultur i Charleston, South Caroline her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.