Mardi Gras-sæson i Mobile, Alabama

Mardi Gras i Mobile i Alabama er stort. Meget stort. Mardi Gras-fester er nemlig ikke forbeholdt New Orleans, selvom de har et af de mest kendte Mardi Gras-karnevaller.

Faktisk er Mardi Gras-fejringerne i Mobile, Alabama den ældste, kendte fejring af Mardi Gras i Nordamerika. Traditionen med Mardi Gras i Alabama begyndte tilbage i 1703, lang tid før, der kom form på festlighederne i New Orleans i 1857.

Mardi Gras i Mobile

Festlighederne i Mobile er også kendte for at være mere familieorienterede end andre steder, hvor det går lidt mere vildt for sig. Men det er nu vildt nok i Mobile alligevel. Det begynder allerede i januar måned med baller, og i begyndelsen af februar marcherer de første parader gennem gaderne.

Jo tættere, vi kommer på Fat Tuesday desto flere parader er der i Mobile. Du kan se alle paraderne og datoerne for dem via hjemmesiden Mobile Mask. Klik her for liste over paraderne i 2019. På samme hjemmeside kan du også få et overblik over, hvilke Krewes, der marchere. Hvis du ikke ved, hvad et krewe er, så tjek vores artikel om Mardi Gras i New Orleans her.

Mardi Gras i Mobile
Mardi Gras i Mobile i Alabama tiltrækker familier fra hele USA. Mange af optogene i byen og andre aktiviteter er børnevenlige.
Sjove krewes i Mobile

De fleste af de mange krewes, der deltager i Mardi Gras i Mobile er festlige, sjove og opfindsomme. Vidste du for eksempel, at der er et krewe, der hedder Pharaohs? Deres optog og udklædning er stærkt inspireret af det gamle Ægypten, og optoget er fyldt med faraoner, Kleopatra’er og andet godt fra de gamle ægypteres verden. På deres hjemmeside kan du se nogle af de skøre og opfindsomme optog fra Pharaohs.

Andre karnevalsoplevelser i Mobile

Husk også at svinge en tur forbi karnvalsmuseet i Mobile, Mobile Carnival Museum. Her kan du få overblik over Mardi Gras i Mobile gennem tiderne, se udklædninger, videoer, historiske fotos og meget mere. I 2019 kommer der også til at være et optog for hunde, og det kan du læse mere om her. Det er selvfølgelig arrangeret af The Krewe of Mardi Paws.

1 Kommentar on “Mardi Gras-sæson i Mobile, Alabama

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.