Madinat Jumeirah, Dubai

Små både, der sejler rundt på kanaler, gamle huse, handelsfolk, turister og masser af steder med mad og drikke. Det er ikke Venedig, vi er i, men Madinat Jumeirah, Dubai. 

Snakken går i basaren, hvor sælgerne faldbyder deres varer og kunderne prøver at prutte lidt om prisen. Henne om hjørnet serveres der te og kaffe. Ved siden af dufter der af arabiske krydderier. Det kunne være en scene fra det gamle Bastakiya-kvarter i Dubai eller måske fra den store suq i Deira, også i Dubai. Her ligger nemlig de gamle områder i den ellers moderne storby. Men scenen er ny, selvom den ser gammel ud. Og det er med fuldt overlæg.

Sejltur i flotte omgivelser

Vi er nemlig i Madinat Jumeirah, et nyere område i Dubai tæt på det kendte hotel Burj al-Arab og vandlandet Wild Wadi Waterpark. Området er kendetegnet ved at være bygget i traditionel, arabisk stil. Det betyder huse udstyret med vindtårne, et stort handelsområde, cafeer og restauranter. Og så er det hele gennemskåret af kanaler, som besejles af abraer, vandtaxier. Hele området er et resort med lækre hoteller, ferielejligheder og næsten 50 forskellige steder at spise og drikke. Når man er gæst på resortet er det gratis at sejle med vandtaxierne. Dem hopper man bare om bord på fra et af de mange stoppesteder. Gæster, der er på besøg, skal betale for at sejle rundt, men det er pengene værd og giver en god fornemmelse af området.

Madinat Jumeirah Dubai
Sejltur rundt på kanalerne i Madinat Jumeirah er gratis, hvis du bor på et af hotellerne i det store område.

Shopping i suq’en

Madinat Jumeirah betyder “den arabiske by”, og til enhver arabisk by med respekt for sig selv hører der naturligvis også en suq – et shoppingområde. Det findes der selvfølgelig i Madinat Jumeirah, og her kan kunderne købe smykker, tøj, souvenirs, parfume og meget andet. Men det er altså ikke det største udvalg i Dubai – der skal man hellere tage hen til et af de store malls eller ud til den gamle suq i Deira, hvor udvalget er meget større. Til gengæld er det umuligt ikke at finde et sted at spise i Madinat Jumeirah, for der er restauranter i næsten alle prisklasser, selvom prisniveauet i Dubai som udgangspunkt er moderat til højt. Læs også vores indlæg om Dubai Mall her.

Souvenirshopping ved en af de små basarer i Madinat Jumeirah.

Traditionelle huse

Vel er det nybygget og dermed ikke helt rigtigt, men det er virkelig godt lavet og stort set ikke til at se forskel. Husene i hele området er nemlig bygget som dengang, Dubai ikke var andet end en lille ørkenstat med perlefiskeri som største indtægt. Tilsvarende huse, men med lidt flere år på bagen, kan man for eksempel se i Bastakiya-kvarteret, der er en del af det gamle Dubai. Men alt i alt er der faktisk rigtig hyggeligt i Madinat Jumeirah, og selvom man ikke bor der, kan man sagtens få nogle timer til at gå med at spadsere lidt rundt, måske sejle en tur eller handle lidt.

Madinat Jumeirah Dubai
Traditionelle huse i Madinat Jumeirah, Dubai, med vindtårne, der i gamle dage fungerede som en slags naturlig aircondition.

Tjek Dubai Tourisms side om Madinat Jumeirah her. Resortet har også deres egen side med lækre og fristende billeder. Den kan du læse her.

1 Kommentar on “Madinat Jumeirah, Dubai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.