Maltas Turistråd udlodder kulinariske oplevelser til københavnere

Mad på Malta. Nu søsætter Maltas Turistråd en ny kampagne, der giver i alt 100 heldige københavnere mulighed for at vinde et maltesisk-inspireret toretters måltid, leveret direkte hjem til dem selv med cykelbud. Maden tilberedes med udgangspunkt i smage og krydderier fra Malta og med sæsonens råvarer. Turistrådet håber, at kampagnen vil gøre flere nysgerrige på den charmerende middelhavsøs køkken og mad på Malta.

Mens vi venter på, at det igen bliver muligt at besøge solrige Malta, får 100 heldige københavnere mulighed for at få en bid af Malta. Helt bogstaveligt talt.

Maltas Turistråd har nemlig netop lanceret en konkurrence. Den giver 50 beboere i Københavnsområdet mulighed for at vinde en toretters Malta-inspireret menu for to personer.

Med kampagnen vil vi give danskere mulighed for at drømme sig til Malta hjemmefra og få en lille smagsprøve på, hvad der kendetegner det maltesiske køkken – men selvfølgelig med et dansk twist. Vi håber, det kan gøre flere danskere nysgerrige på Malta som rejsemål, og måske give dem lyst til at rejse til Malta senere på året eller næste år, forklarer Alexandra Valletta, marketingsansvarlig hos Visit Malta.

Maden, der består af en nyfortolkning af maltesisk kapunata med tilbehør samt en Malta-inspireret dessert med solgule citroner, ricottacreme og pistacienødder, tilberedes af københavnske Minimer. Og den leveres direkte hjem på vindernes adresser med cykelbud. Minimer er kendt for bæredygtig velsmag med fokus på årstidens lokale råvarer.

Malta er rig på oplevelser

Mindre end Bornholm, men stor på oplevelser og kulturhistorie
Det maltesiske ørige består af i alt syv øer, hvoraf hovedøen Malta og søsterøerne Gozo og Comino er beboede. Her er 3.000 solskinstimer årligt og lunt, krystalklart vand. Hele året rundt. Samtidig byder Middelhavs-rejsemålet på spektakulær natur, spændende historie og et moderne køkken.

Malta har fine og spændende historiske byer. Foto: PR.

Malta er mindre end Bornholm – og alligevel har øgruppen et imponerende udvalg af aktiviteter og attraktioner. Det gælder fx hovedstaden Valletta, der er på UNESCOs verdensarvsliste, forhistoriske templer, ridderpaladser og huler, hyggelige fiskerbyer, vinmarker, fascinerende natur og fantastiske klippestrande med krystalklart vand.

Lær mere om mad på Malta: Ny videoserie fortæller Maltas historie gennem gastronomi

Visit Malta har sammen med Heritage Malta, der driver landets museer og arbejder for at bevare Maltas kulturarv, skabt en serie videoer om Maltas historie. Med inspiration fra gastronomiske referencer, som Heritage Malta har fundet i forskellige arkiver, fortælles der om Maltas historie. Samtidig får seeren tips til selv at prøve nogle af de traditionelle retter derhjemme. Første sæson af serien er på fire episoder.. Den første episode har været tilgængelig på Visit Maltas Facebook-side fra den 26. juni. Der offentliggøres en ny episode hver fredag.

Ryanair flyver til Malta fra Billund på 3 timer og 20 minutter. Fra september flyver Norwegian også direkte til Malta. Fra København på 3 timer og 15 minutter.

Mad på Malta
Marsaxlokk Harbour på Malta. Foto: PR.

Praktisk information om konkurrencen

Maltas Travel & Take-Away-kampagne løber til 8. juli. De 50 vindere af hver to kuverter findes den 9. juli.

Menuen leveres hjem til vinderne med cykelbud den 13. juli – og kan nydes både kold eller opvarmet i ovnen. Maden kan leveres i postnumrene 1000-2500 + 2700-2720 + 2900. Det er således en forudsætning for at deltage, at man bor i et af disse områder.

Konkurrencen arrangeres af Malta Tourism Authority.

Se mere her. Vi har tidligere skrevet om mad på Malta her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.