Seks ting du skal spise og drikke i Texas

Mad i Texas. Hver stat i USA har sine egne madtraditioner. Nogle af traditionerne går tilbage til dengang, USA knapt var blevet USA endnu, andre traditioner er nyere. Det har vi skrevet om flere gange før, senest om mad i Tennessee. Denne gang handler det om mad i Texas.

Måske tænker du Tex Mex eller BBQ, når talen falder på, hvad man skal spise i Texas. Og det hører uden tvivl også med. Men det er selvfølgelig ikke det eneste, du kan få at spise på restauranter, barer og lokale diners i staten. Her er seks forslag til, hvad du kan spise og drikke i Texas.

Vin fra Texas

Det er måske ikke vin, der er det første, der falder én ind, når man taler om Texas. Men Texas Hill Country har mange steder, der tilbyder fine vine. Fra røde og hvide vine til boblende rosé. Solrige Hill Country Wine Trail er stolte over deres kilometervis af marker med vilde blomster, bondegårde og vingårde, som lægger op til at gå på opdagelse. Slap af i et af de mange tasting rooms eller gør en større tur ud af det. Den kalkfyldte jord i regionen giver de lokalproducerede vine en ret unik, syreholdig smag.

Typisk mad i Texas: Pit Barbecue

Langtidsrøget pit barbecue er måltidet, du skal prøve i Texas. Der er festivaler viet til pit barbecue, og der er food trucks på hvert gadehjørne i både større og mindre byer i Texas, som serverer denne ret. Spidsbryst (brisket), pulled pork og ribs er aldrig langt væk. Pit barbeque laves “under låg” og grilles og røges langsomt over træ i mange, mange timer. Kødet skal være så mørt, at det falder af benene. Der findes alverdens forskellige varianter over hele staten.

Tex-Mex

Ingen snak om mad i Texas uden Tex-Mex. Hvis mexicansk mad hører til din favoritspise, så kan din sult blive rigeligt belønnet i Texas. Kast dig over Tex-Mex tacos, fajitas og breakfast burritos. Enchiladas og spicy tortilla-suppe fås bedst tæt på grænsen. Og så er der nogle der siger, at chimichangas blev opfundet i Texas. For hvor i alverden ville man ellers få ideen at friturestege burritos?

Øl i Texas

Der skal kold øl til at skylle al den stærke mad i Texas ned med. Her kan du læse mere om texansk øl, og bryggerierne i Austin, Houston, Dallas og mange andre steder står klar til at hjælpe med tørsten. Der er selvfølgelig også ølfestivaler, beer gardens og små steder man kan smage specielle øl. Store navne som Brash Brewing og Austin Beerworks tiltrækker mange mennesker med alle de IPA’er, stouts, ales og lagers du kan forestille dig.

Texas Pie

Når man rejser i Texas, rejser man stadig en lille smule i Sydstaterne, selvom man for det siger, at Texas ligger i Midtvesten. Men ikke desto mindre kan man få de mest dekadente sydstatsdesserter i Texas. Tærter hører til favoritdesserterne i staten, den mest popuære er Pecan Pie, men frugttærter er også meget populære. Skulle du have fået lyst til at prøve alle varianter, skal du tage til State Fair of Texas’ tærtekonkurrence.

Velbekomme.

Du kan i øvrigt læse meget mere om Texas på Travel Texas’ hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.