Madkassemuseet i Columbus, Georgia

Lunch Box Museum. Hører du også til dem, der synes det er sjovt at besøge skæve og spøjse museer? Det gør vi, og USA har faktisk ret mange af slagsen. Et af dem er madpakkemuseet i byen Columbus i Georgia. Selve byen er også et besøg værd, men her handler det altså om madpakkemuseet.

Der er tusinder og atter tusinder af museer og gallerier rundt om i verden. Derfor er der forbundet med særlig ære, når man bliver særligt fremhævet. Lunch Box Museum i Columbus, Georgia blev i 2019 kaldt som “Et af de 10 mest specielle museer i verden”. Ud af de ti museer på listen, var der to andre udover Lunch Box Museum i USA, de øvrige fordelt over hele verden.

Museet ligger i Columbus, Georgia i RiverMarket Antiques (1004 33rd Street, Columbus, GA), og er både unikt og mærkeligt.

Museet ligger i byen Columbus i delstaten Georgia. Columbus er Georgias næststørste by efter Atlanta. Byen ligger ved floden Chattahoochee. Foto: Columbus GA Convention & Visitor Center.

Her finder besgøende den største og mest velassorterede samling af madkasser i hele verden. Du kan gå på opdagelse blandt mere end 3.500 forskellige metal- og plastikmadkasser, mange med matchende drikkedunke.

Samleren bag hedder Allen Woodall, og han tilføjer stadig nye madkasser til samlingen. Selvom det nok mest er amerikanere, der vil nikke genkendende til madkassemotiverne, vil andre besøgende kende mange af motiverne. De spænder fra Hopalong Cassidy, Charlies Engle, Troldmanden fra Oz, The Beatles og et meget sjældent eksemplar af en E.T-madkasse. Masser af nostalgi og minder på dette lille, lidt mærkelige museum i Columbus.

Læs mere om museet hos Atlas Obscura her.

Interesseret i at læse mere om Georgia, har vi blandt andet skrevet om film- og serielocations i staten her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.