Luksushotellet The Fontenay åbner i Hamborg

Den 15. oktober 2017 slår det længe ventede luksushotel, The Fontenay, endelig dørene op i hjertet af Hamborg ved søen Alster.

Hotellet har 131 værelser samt en gourmetrestaurant, bar, tagterrasse og spa med udendørs pool. Arkitekten har givet bygningen en modig, organisk form, der sikrer, at størstedelen af værelser har udsigt over søen – som desuden spejler sig i de hvide porcelænsfliser, der dækker hotellets facade. Den særlige arkitektur betyder, at der næsten ikke er én eneste lige væg på hotellet, hvilket har krævet specialfremstillede møbler og tæpper.

Lige i tid til efterårsferien får de mange danskere, der hvert år rejser på miniferie til Hamborg, mulighed for at overnatte på det, der siges er Tysklands mest ventede hotel. Det sker, når luksushotellet The Fontenay åbner den 15. oktober 2017 og dermed slår Hamborgs position på det arkitektoniske verdenskort fast.

Luksushotellet The Fontenay i Hamborg
Et af deluxeværelserne på luksushotellet The Fontenay i Hamborg. PR-foto.

Det femstjernede luksushotel The Fontenay, der er en del af det internationale brand Leading Hotels of the World, har 131 værelser og ligger lige ud til søen Alster i det centrale Hamborg.

Organiske former og specialfremstillet interiør

The Fontenay er tegnet af den lokale Hamborg-arkitekt Jan Störmer og er kendetegnet ved et særligt skulpturelt design, der har samme form som tre forbundne cirkler, omkranset af et stort, grønt parkområde.

– Mit mål har været at skabe en både modig og organisk bygning uden for- og bagside. De runde former er gennemgående for hele hotellet, der er bygget og indrettet efter feng shui-principperne. Bl.a. er der ikke nogen lige vægge – med undtagelse af dem, som adskiller hotelværelserne – og ingen af hotellets vægge er parallelle. Det har betydet, at alle møbler har skullet specialfremstilles; selv gulvtæpperne på gangene er specialvævet efter de eksakte mål, forklarer Jan Störmer, der er en del af tegnestuen Störmer Murphy and Partners.

Den specielle form betyder, at der er udsigt til søen og byen fra størstedelen af værelserne. På bygningens facade er tusindvis af hvide porcelænsfliser med til at reflektere søens vandspejl og de grønne farver fra parken omkring hotellet. Og sammen med de bløde, svungne former får man næsten følelsen af, at de naturlige omgivelser er en del af bygningen – en følelse, der bliver forstærket i den glasoverdækkede gårdhave.

Luksushotellet The Fontenay i Hamborg
Med sin karakteristiske form er luksushotellet The Fontenay i Hamborg let at genkende. PR-foto.

Gourmetrestaurant og wellness

På hotellets øverste etage kan gæster forkæle smagsløgene og nyde udsigten over Hamborg fra den nye gourmetrestaurant, hvor Michelin-kokken Cornelius Speinle skal være køkkenchef. Cornelius Speinle har en baggrund fra flere internationale Michelin-restauranter – bl.a. den populære, trestjernede The Fat Duck i England – og har senest haft sin egen restaurant i Schweiz. Den nye rooftop-restaurant vil have plads til 40 spisende gæster og har samtidig et “private dining”-lokale med plads til 10 personer. Når vejret tillader det, er der også mulighed for at nyde maden på den store udendørs tagterrasse.

I etagen under gourmetrestauranten kan gæster besøge hotellets rooftop-bar med moderne interiør, kreative drinks og 320 graders udsigt over byen både nat og dag. Samtidig får hotellet en 1.000 kvadratmeter stor spa-afdeling på samme etage med bl.a. en stor, udendørs pool. I bygningens midte snor hotelgangene sig om en 27 meter høj, åben søjle, hvor man i bunden finder et afslappende loungeområde med bar. Herfra kan gæster beundre arkitekturen samt den diskrete lysinstallation i loungens vægge.

Åbent for bookinger

Det er allerede nu muligt at booke ophold på The Fontenay. Overnatning koster fra 355 euro per værelse per nat – inklusiv wi-fi og ikke-alkoholiske drikke fra minibaren.

Læs mere på www.thefontenay.de.

Lidt om The Fontenay

Med sin åbensindede, moderne og gæstfri stemning afspejler The Fontenay på mange måder det moderne Hamborg og er samtidig en hyldest til hansestaden. Med en enestående beliggenhed ved søen Alster kombinerer denne ‘moderne klassiker’ urban natur med kosmopolitisk livsstil. Den arkitektonisk fascinerende bygning rummer 131 luksuriøse værelser og suiter, et eksklusivt spa-område på 1.000 m², et udvalg af kulinariske faciliteter samt møde- og konferencerum i størrelser fra 65 til 220 m². En gårdhave med højtvoksende træer i midten af bygningen og et imponerende atrium, der er 27 meter højt, udgør hotellets hjerte. Luksushotellet er medlem af Leading Hotels of the World.

Lidt om Hamborg

Hamborg er en moderne havneby, der de senere år er blevet en populær getaway-destination blandt danskere på grund af den korte køreafstand. Byen er kendt for sin internationale stemning og de imødekommende indbyggere. Hamborg gemmer på et utal af oplevelser med international klasse for både mad- og kunstinteresserede. Samtidig har byen flere arkitektoniske skatte – bl.a. det historiske område Speicherstadt, der er verdens største lagerkompleks og har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2015. I januar i år fik byen samtidig en ny koncerthal, Elbphilharmonie, der ligger lige ud til havnen i det populære nybyggerområde Hafen City.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.