Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 4

Louisville Kentucky. På denne del af det klassiske sydstatsroadtrip tager vi ud på lidt af en omvej. Vi skal nemlig til Kentucky. Det er en stat, der absolut hører med på det klassiske roadtrip, men som ofte bliver forbigået til fordel for de lidt mere kendte stater såsom Tennessee. Men bare rolig. Vi vender tilbage til Tennessee. Vi kan jo ikke roadtrippe i denne del af USA uden også at lægge vejen forbi både Nashville og Memphis. Men mere om det senere.

Fra Sevierville, som vi skrev om tidligere, er det tid til at sætte kurs mod Louisville Kentucky. Louisville er Kentuckys største by med mere end en halv million indbyggere. Det er ikke statens hovedstad. Den hedder Frankfurt og ligger knap 100 km fra Louisville.

Turen fra Sevierville tager i bedste fald næsten fem timer, og det er måske værd at dele den op i to. Igen – på et roadtrip kommer det meget an på chaufføren/chaufførernes dagsform, hvor langt man orker at køre. Det er naturligvis ikke umuligt at køre fem timer, men vælg evt. de mindre veje. Der er under alle omstændigheder mere at se på og flere sjove steder at stoppe op.

Mange mindre byer på den første del af turen, når man er krydset ind over grænsen til Kentucky, har navne, vi kender godt: London, Manchester, Somerset. Et rent mini-England. Der er udmærkede hotelfaciliteter i fx London, så det er oplagt at gøre holdt her, hvis man vil dele den lidt lange køretur op.

Ellers er det blot at fortsætte til Louisville.

Louisville Kentucky

Der er masser af ting at opleve i byen. Kentucky er kendt for blandet andet heste, og derfor er der mange, som besøger Louisville, når der er derby. Kentucky Derby er en årlig begivenhed, der er kulminationen på en hel uges festival. Hvis man ikke lige er i Louisville, når der er derby, kan man i stedet besøge derbymuseet. Museet befinder sig stort set samme sted som den historiske væddeløbsbane Churchill Downs. Både museet og banen er uden tvivl en af Kentuckys mest kendte og elskede attraktioner. Her kan man indsnuse stemningen af det, der populært kaldes “de to mest spændende minutter i sportsverdenen”.

Louisville Kentucky
Foto fra hestevæddeløb på Churchill Downs. Foto (c) Greater Louisville CVB.

Louisville Slugger Museum & Factory. Her kan du beundre verdens største bat, der er mere end 35 m højt. Museet, der også er stedet, de verdensberømte Louisville Slugger bats bliver lavet, er meget populært. Det er en god ide at bestille billetter inden. Et must for sportsfans. Admire the World’s Biggest Bat – stretching 120 feet into the sky. At Louisville Slugger Museum & Factory, experience history-in-the-making as you stroll through the actual factory where world-famous Louisville Slugger bats are created.

Verdens støste bat findes i Louisville Kentucky og måler 36 m. Foto (c) Greater Louisville CVB / H&B.

Louisville Mega Cavern/Mega Zips/Mega Quest/Mega Bike Park. Her er noget for både børnene og de voksne. Det foregår under jorden! Hav det sjovt med fire forskellige attraktioner i én i Louisville Mega Cavern. Her kan I opleve den vilde historie på en køretur rundt i den kolossale hule og mine. Kravl gennem hulen på en Mega Quest-tur eller udforsk de mere end 45 underjordiske cykelruter. I kan også opleve verdens eneste underjordiske zipline-bane.

Mega Cavern i Louisville ER ret mega. Foto (c) Greater Louisville CVB.

Museer og historie

Museum Row on Main Street. Stil bilen og brug en dag på at spadsere. I Louisville Kentucky finder du ti spændende og originale attraktioner inden for fire blokke. Det drejer sig om Frazier History Museum, Glassworks, Louisville Slugger Museum & Factory, Kentucky Science Center/KentuckyShow!, Kentucky Museum of Art & Craft, 21c Museum Hotel, the Muhammad Ali Center og the Evan Williams Bourbon Experience.

Muhammad Ali var født og opvokset i Louisville Kentucky. Derfor er der naturligvis et museum tilegnet ham i byen. Foto (c) Chenelle McGee.

Belle of Louisville. Ingen sydstatsby med en flod uden mindst én floddamper. I Louisville er det den mere end 100 år gamle Mississippi-damper Belle, der er hovedpersonen. Floden i Louisville hedder i øvrigt Ohio River. The Belle of Louisville, som også er et nationalt, historiske landemærke, har tre dæk og kan transportere mere end 600 passagerer. Skibet sejler fra maj til september.

Du skal som minimum regne med at bruge mindst én hel dag i Louisville. Og der er naturligvis meget mere at se end det, vi har skrevet om her.

Belle of Louisville på Ohiofloden. Foto (c) Greater Louisville CVB.

Har du fået lyst til at tage på roadtrip til Sydstaterne? Og er det sommerferien, der er det mest oplagte? Så husk at tjekke vores artikel om det smarte (eller usmarte) i at rejse i Sydstaterne om sommeren.

Du kan også se de øvrige tre artikler om det klassiske roadtrip her:

Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 1

Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 2

Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.