London: Afternoon tea

London er stedet, hvis du er ude efter at prøve den klassiske engelske afternoon tea med scones, småkager, marmelade og andre lækkerier. Afternoon tea foregår som regel mellem 16 og 18 og er et helt lille måltid i sig selv. Det var de velhavende familier der opfandt denne tradition i 1840’erne.

Afternoon tea i London er et must, og her er der mulighed for at drikke den i både klassiske, britisk interiør eller i mere trendy omgivelser.

Traditionel afternoon tea på The Ritz

Hotel The Ritz åbnede i 1906 og ligger ved Piccadilly i London. Med sin klassiske og elegante indretning er The Ritz er et af de mest populære steder at drikke afternoon tea, men husk, at du ikke må ødelægge det stilfulde set up – her er nemlig dresscode. Mænd skal bære jakke og slips, og hverken kvinder eller mænd slipper ind til tebordet iført sportstøj eller kondisko. Book bord i forvejen.

Til gengæld kan du vælge blandt mange forskellige tesorter og spise herlige sandwich. Slut af med et stort udbud af småkager og scones. På The Ritz serveres afternoon tea på bestemte tidspunkter, og her er dresscode. For mænd er det jakke og slips, mens hverken kvinder eller mænd må bære sportstøj eller træningssko. For at være sikker på at få bord er det bedst at booke i forvejen inden rejsen.

Det kan du gøre her.

London, Afternoon tea

Luksuriøs afternoon tea på The Goring

At drikke sin afternoon tea på det luksuriøse The Goring i Londons Belgraviadistrikt er en oplevelse ud over det sædvanlige. Her vælger du blandt tesorter fra hele verden og spiser skønt bagværk. Menuen ændrer sig afhængigt af årstiden. Du drikker afternoon tea i The Terrace eller i The Loung, og om sommeren er det også muligt på The Veranda.

Læs mere om The Goring her.

Te med udsigt i The Shard

Vil du drikke afternoon tea med en fantastisk udsigt, skal du tage til restauranten Ting i The Shard. Restauranten ligger på 35. etage og byder på den vildeste udsigt. Drik teen med udsigt over dejlige London og vælg mellem en klassisk britisk afternoon tea eller en asiatisk inspireret menu. Restauranten anbefaler gæsterne at bestille bord i forvejen.

Bestil bord og læse om The Shard her.

Afternoon tea, The Shard, London

Retroinspireret miljø i Soho’s Secret Tea Room

Soho’s Secret Tea Room ligger gemt oven på en af Londons mest kendte pubber, The Coach & Horses, i Soho. Her drikker du din afternoon tea i et retroinspireret miljø. Vælg blandt 16 forskellige tesorter og spis hjemmelavede scones, marmelade, småkager og andet bagværk. Samtidig kan du lytte til jazzmusik fra 1940’erne og for en stund glemme storbyens larm.

Læs, hvad andre siger om deres oplevelse på Soho’s Secret Tea Room på Yelp.

Kultur og te på Tate Modern

Efter et besøg på kunstmuseet Tate Modern i London er det oplagt at tage op på 6. etage for at drikke te. Her får du en smuk udsigt over Themsen, St. Paul’s Cathedral og Millennium Bridge. Restauranten tilbyder flere slags te, sandwich og bagværk.

Plalæg dit besøg på Tate Modern og læs mere her.

Trendy på Sanctum Soho Hotel

Sanctum Soho Hotel er det perfekte sted, hvis du er ude efter noget, der ikke er sådan helt klassisk britisk. På det trendy hotel er det mere rocket end på de mere traditionelle hoteller. Og så har de også en Gents afternoon tea – som skulle være perfekt til mænd.

Se, om Sanctum Soho Hotel er noget for dig her.

Vi har skrevet flere artikler om England, for eksempel om slotte, du kan bo på i England.

Artikel inspireret af Visit Britain.

2 Kommentarer on “London: Afternoon tea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.