Oplev indspilningsstederne fra The Crown i Storbritannien

Locations fra The Crown. Oplev det kongelige Storbritannien og få et lille kig ind i den kongelige livsstil på besøg på steder, der optræder i hitserien The Crown.

Den kongelige yacht Britannia, Skotland

Den kongelige yacht Britannia blev brugt i anden sæson af The Crown, da HKH Prins Philip rejste verden rundt. Den bliver også i fjerde sæson en af de mange locations fra The Crown. Scenerne blev dog ikke filmet om bord på den rigtige kongelige yacht, der er en berømt turistattraktion. Den ligger til kaj i Leith, Edinburgh, men produktionsselskabet arbejdede meget tæt sammen med Britannia for et genskabe de detaljer, der blev vist på skærmen. Britannia har sejlet i mere end 40 år, og har tilbagelagt over en million sømil rundt omkring i verden. Mange gange med den engelske dronning og øvrige kongelige familiemedlemmer om bord.

Locations fra The Crown
Fingal Royal Yacht Britannia, Edinburgh, Skotland. Foto (c) Visit Britain.

Hatfield House, Hertfordshire

Dette storslåede palæ var hjemsted for den 7. markis og markise af Salisbury og deres familie. Her ligger også på The Old Palace, som var ejet af Henrik den 8. Kongen opfostrede sine tre børn i paladset, herunder Elizabeth I, og det var her, hun hørte om at hun skulle overtage tronen. Stedet passer godt som en af de mange locations i The Crown, og palæet agerer da også dubleant som Dronning Marys residens i serien.

Ely Cathedral, Cambridgeshire

Den spektakulære katedral Ely Cathedral stammer helt tilbage fra år 672. Den nuværende bygning er fra 1083. I The Crown agerede den stand-in for Westminster Abbey ved Dronning Elizabeth og Prins Philips bryllup. Og hvis steder virker filmisk bekendt, så er det fordi Ely Cathedral også var med i Den Anden Søster, Elizabeth: The Golden Age og Kongens Store Tale. 

Ely Cathedral i Cambridgeshire. Foto (c) Visit Britain.

Knebworth House, Hertfordshire

Gå gennem 500 års historie på denne enestående herregård. Siden Tudor-tiden har flere generationer af Lynton-familien haft deres residens på Knebworth. Og de har alle sørget for at sætte deres præg på bygningen. Huset er udsmykket med tårne, kupler og gargoiler, og var med som location i The Crown. Huset ar desuden været med i Kongens Store Tale og Batman the Movie.  

Slains Castle og Cruden Bay, Skotland

På en klippetop i Skotland med udsigt over Nordsøen ligger ruinerne af slottet Slains Castle i Aberdeenshire. Her regerede engang den magtfulde Hay-klan, og i sin storhedstid var slottet et skotsk palæ med tre haver. Slottet blev brugt som location i The Crown, og er fyldt med historie. Måske var det også inspirationskilde for nogle af scenerne i Bram Stokers Dracula. Cruden Bay, der ligger tæt på, blev også brugt til scener i The Crown.

Balmoral Castle, Skotland

Balmoral Castle i Aberdeenshire blev købt til Dronning Victoria af Prins Albert i 1852. Lige siden har det været den engelske kongefamilies residens i Skotland. Det er det stadig i ret høj grad, men ejendommen, haverne og balsalen Castle Ballroom er åben for offentligheden på udvalgte datoer hvert år. Den nuværende bygning blev opført i 1855 og var designet af Prins Albert og arkitekten William Smith fra Aberdeen. Selv om Balmoral gengives i The Crown, blev scenerne rent faktisk optaget et andet sted. Nemlig på ejendommen Ardverikie Estate, et skotsk palæ fra det 19. århundrede i Kinloch Laggan i hjertet af det skotske højland. Prinsesse Diana og Prins Charles tilbragte en del af deres bryllupsrejse på Balmoral, og den victorianske arkitektur på Ardverikie fungerer som stand-in til scener i sæson fire, såvel som til andre scener tidligere i The Crown.

Downing Street nr. 10, London

Sæson fire introducerer fans af The Crown til Storbritanniens første kvindelige premierminister, Margaret Thatcher. Hun spilles af Gillian Anderson. Man ser hende vinke til folkemængden uden for Downing Street nr. 10. Selv om stedet i serien blot er en kulisse, er den rigtige adresse Downing Street nr. 10 officiel residens og kontor for den britiske premierminister. Huset er stedet, hvor premierministeren holder møder med notabiliteter fra dronningen til præsidenter og andre verdensledere. Historieentusiaster og fans af serien kan endda tage på en virtuel rundtur gennem nogle af de historiske lokaler og lære meget mere om stedet. 

St Paul’s Cathedral, London

Lady Diana Spencer giftede sig med Prins Charles i 1981 i de storslåede omgivelser i St Paul’s Cathedral i London. Øjeblikket rekonstrueres i sæson fire af The Crown, hvor Winchester Cathedral agerer dubleant for den ikoniske lokation i London. Den ægte St Paul’s Cathedral, som er designet af den berømte arkitekt Sir Christopher Wren, er fra 1711. Katedralen er et af de mest genkendelige elementer på Londons skyline. Også her kan man komme på virtuel rundtur. Katedralen har ikke kun været vidne til kongelige bryllupper og begravelser, den overlevede også bombardementerne under Anden Verdenskrig.

London Skyline. Vue fra vest mod øst langs Themsen med historiske broer og ikoniske City of London-bygninger inkl. St Paul’s cathedral. Foto (c) Visit Britain.

Savoy Hotel, London

Det luksuriøse vartegn Savoy Hotel har længe været en favorit blandt de kongelige. I sæson 4 af The Crown ser man Prinsesse Diana ankomme til det glamourøse femstjernede hotel. Du kan selv planlægge et ophold på Savoy Hotel, hvis du vil føle dig lidt kongelig. Her er 267 overdådige værelser at vælge imellem. Og herunder selvfølgelig The Royal Suite med panoramaudsigt over Themsen, jacuzzi, privat minibar og 24 timers butlerservice. Du kan også nyde afternoon tea i den glasdækkede gårdhave eller smage en cocktail i Savoys prisbelønnede American Bar – den ældste eksisterende cocktailbar i Storbritannien.

 Royal Opera House, London

Londons Royal Opera House er hjemsted for Royal Ballet og Royal Opera. Stedet er et ikon for musikalsk finkultur, og optræder i sæson fire af The Crown. Den nuværende konstruktion var oprindelig kendt som Theatre Royal og stammer fra 1858. Paul Hamlyn Hall – tidligere kendt som The Floral Hall – en enorm struktur af jern og glas, der en gang var en del af det oprindelige blomstermarked i Covent Garden.

The Royal Opera House ligger Covent Garden, der overdækkede marked i Londons centrum. Foto (c) Visit Britain.

Old Brompton Road, London

Sæson fire af The Crown viser ogs glimt af Lady Diana Spencers liv før hun blev prinsesse. Noget af det foregik på adressen No 60, Coleherne Court. Stedet ligger på Old Brompton Road i det vestlige London, og det var her Diana boede med sine tre bofæller, da hun begyndte at date Prins Charles. Ejendommen ligger en behagelig gåtur fra Kensington Palace, der blev prinsessens næste bolig.

Caernarfon Castle, Wales

Slottet Caernarfon Castle i Wales er en tidligere location til The Crown. Slottet var med i sæson tre, hvor det agerede kulisse for Prins Charles indsættelse. Stedet var i øvrigt den virkelige location, da den 20-årige Charles i 1969 fik sin titel og blev HKH Prinsen af Wales.

Er du til flere kongelige slotte i England? Så læs med her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.