Endnu mere lækker langrend i Lofsdalen, Sverige

Lofsdalen højt mod nord er kendt både for sine alpine skimuligheder og for det fantastiske langrendsløb, som flere og flere danskere kaster sig ud i.

Lofsdalen i Härjedalen ligger højt mod nord i Sverige, ikke så langt fra det mere kendte Idre Fjäll. Men det er ikke så kendt som mange andre skisportssteder. Der er derfor god plads, hvad enten man er kommet for at stå langrend eller alpint skiløb. Eller måske vil en tur ud i vildmarken på snescooter. Der er tænkt på børnene her, så vil man hygge sig med sine børn i børneområdet og på de hyggelige terrasser i terrænet, hvor man kan ’fika’ eller grille, er Lofsdalen også velegnet til det. I øjeblikket arbejdes der flittigt før vinterpræmien den 7. december, hvor især langrendsdisciplinen får en ansigtsløftning.

Der er gjort en indsats for yderligere at forbedre dalområdets langrendsløjpesystem, og de tre kilometer lange elektriske lysspor har fået en ny overflade, der garanterer tidligt og godt skiløb.

Lofsdalens sammenhængende sporsystem kører gennem hytteområderne. På den måde kan man hoppe direkte ud i sporet fra hytten, ind gennem skovterrænet og op til Kalfjället. Herfra kan man nyde en enestående udsigt over hele området, får herudover en ny skibro over en vej og en ny skitunnel for at gøre skiløbet både mere sikkert og komfortabelt.

Lofsdalen Langrend
Den nye tunnel i Lofsdalen med projektleder Torsten Byström. Foto (c) Lofsdalen.

Over 100 km langrendsløjper

Lofsdalens 122 km langrendsløjper har herudover fået forbedrede informationstavler og nye spormærker. Herudover er der opført en bod, hvor man kan klargøre sine ski inden skiløbet. Det er på Hovärkens sporcentral, et populært udgangspunkt for både langrendsløbere og vandringsfolk. Västvallen er udgangspunktet for mange skiløbere, hvorfor området også har fået langt flere parkeringsmuligheder.

Forbedringerne mod denne sæson er en del af projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, der startede i september 2015. Projektet formål er at tiltrække flere besøgende, både nationale og internationale. Totalt set investeres ca. 13 millioner SEK i at udvide og forbedre forholdene i Lofsdalen.

Ny app og meget mere venter de besøgende i Lofsdalen

”En stor del af turistbranchen i Lofsdalen slog sig for et par år siden sammen i et projekt ved navn Masterplan 2.0, der sigter mod at øge Lofsdalens attraktivitet på et internationalt marked gennem investeringer til langrendsspor og vandringsruter, der kan bruges hele året rundt. Projektet vil nå sin slutning i december 2018, men allerede til denne sæson vil der være væsentlige nyheder, man kan glæde sig til”, siger Torsten Byström, projektleder på projektet.

Langrend Lofsdalen
Langrend i Lofsdalen. Foto (c) Martin Olson.

Nyt er også, at langrendsspor, vandrestier og snescooterruter er blevet udstyret med endnu flere grillpladser og læhegn på smukke steder. Dette har tidligere været værdsat, og derfor har man valgt at investere i endnu flere af disse pladser på velvalgte steder i terrænet.

For at gøre det nemt for besøgende i dalen at modtage statusoplysninger, både for langrendsløbere, snescooterkørere og andre, er der tillige udviklet en app med digitale sporkort.

”Lofsdalen har i mange år haft mange danske efterskoler og fritidsklubber på besøg, og destinationen kan konstatere, at flere af dem kommer tilbage med deres familier i uge 7. Så er det de unge, der kan præsentere forældre og søskende for området og agere skiguider, og det endda nu i et opgraderet skisportsområde”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Hele 122 km spor til langrend tilbyder Lofsdalen. Indkvarteringsmæssigt kan man bo i både hytter, lejligheder og på hotel, men man kan også campere. Man kan derfor bo, som man vil, og meget af indkvarteringen er ski-in, ski-out. Specielt i januar er det attraktivt at tage til Lofsdalen, hvor man kan bo billigere end på årets største skiuger, få billigere liftkort og undgå køen ved lifterne.

Vinterfakta Lofsdalen

Lofsdalen i Härjedalen tilbyder følgende:

9 lifte
25 pister
Bane til skicrossløb
Tre snow parks
122 kilometer langrendsløjper
150 kilometer turspor
Aktivitetshus med bowlingbane og legeplads
Lofsdalen åbner for sæsonen den 7. december, og den slutter først den 15. april 2018.

Lofsdalen har egen hjemmeside, som du kan se her.

Mere om skisport i Sverige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.