6 charmerende kystbyer på De Baleariske Øer

Kystbyer på De Baleariske Øer. Langs kysterne på De Baleariske Øer finder man foruden skønne strande og dejligt badevand en lang række lokale købstæder og charmerende fiskerbyer. Her er seks hyggelige kystbyer, som alle er et besøg værd.

Banyalbufar på Mallorca

Den rolige landsby Banyalbufar ligger på en bjergside på Mallorcas vestkyst. Udsigten over byen er helt særlig, da byens vejnet er opbygget som såkaldte marjades, der er rækker af huse med tilhørende terrasser. Fra langt de fleste af husene kan man nyde panoramaudsigt over havet og de omkringliggende klipper.

Es Caló de Sant Agustín på Formentera

Es Caló de Sant Agustín er en traditionel fiskerby på den mindre ø Formentera. Her finder man både en charmerende havn og en række traditionelle restauranter med frisk,lokalfanget fisk og skaldyr. Et af byens kendetegn er de mange charmerende husbåde langs kajkanten.

Es Cubells på Ibiza

Den lille landsby Es Cubells på Ibiza ligger langs øens sydvestlige klippekyst, hvorfra man har en fantastisk udsigt over lillesøster-øen Formentera. Byen inviterer til ro og afslapning, for her er ikke meget andet at opleve end de lokales dagligdag og den hvide kirke, som er byens varemærke.

Ciutadella på Menorca

Ciutadella var i mange år hovedby på Menorca, og i dag er byen stadig en af de mest velbesøgte på øen. Ciutadella har bl.a. en gammel bydel med traditionel spansk arkitektur, hyggelige smalle gader og brostensbelagte gangbroer. Man kan tage på dagstur til byen med hurtigfærge fra Alcudia-bugten på Mallorca.

Kystbyer på De Baleariske Øer
Port de Ciutadella, Menorca. Foto: PR.

Porto Petro på Mallorca

Porto Petro er en lille fiskerby på Mallorcas østkyst. Her er ingen sandstrand, men alligevel tiltrækker byen mange besøgende på grund af de gode muligheder for at være aktiv. Man kan fx udforske grotter og klipper eller tage på vandretur i det nærliggende naturreservat Mondragó, som byder på klitter, laguner, fyrreskove og et rigt dyreliv.

Es Grau på Menorca

Den lille landsby Es Grau ligger på østkysten af Menorca og er oplagt til afslapning på stranden for hele familien. Den børnevenlige strand i Es Grau er nemlig lavvandet og har blødt sand. Større børn og legebørn kan leje kajakker og vandcykler, som byder på timevis af leg.

Bevaring og beskyttelse af havet og kysterne på De Baleariske Øer

En betydelig del af den turistskat, som alle overnattende gæster på De Baleariske Øer siden 2016 har skullet betale, går til bevaring og beskyttelse af øernes kyster, undervandsliv og have. også til kystbyer på De Baleariske Øer. Fx har skatteindtægterne støttet projekter, der har haft til formål at vurdere undervandsklitterne og havbundens tilstand og sikre en bæredygtig plan for undervandslivet omkring øerne. Derudover har regeringen for De Baleariske Øer søsat i alt 22 både – ti på Mallorca, fem på Menorca, fem på Ibiza og to på Formentera – der dagligt fjerner affald fra havet og kysterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.