100 året for 19. amendment

I 2019 er det 100 år siden, kvinder fik valgret i USA. Det bliver markeret på forskellig vis i løbet af året, blandt andet i Washington, DC.

Skulpturen på billedet ovenfor hedder ‘Portrait Monument to Lucretia Mott, Elizabeth Cady Stanton & Susan B. Anthony’. Skulpturen står i US Capitol i Washington, DC og er udført at kunstneren Adelaide Johnson i 1920. De tre kvinder, som skulpturen portrætterer var alle hovedaktører i den amerikanske sufragette-bevægelse, som førte til den amerikanske forfatnings 19. ændring (19. amendment), der bevirkede, at kvinder fik valgret i USA. Læs mere om skulpturen her på US Capitols hjemmeside.

National Portrait Gallery fejrer at kvinder fik valgret i USA

Udstillingen Votes for Women: An American Awakening, 1840-1920 åbner d. 20. marts 2019 på National Portrait Gallery i Washington, DC. Den løber frem til 20. januar 2020, så der er rig mulighed for at opleve udstillingen for eksempel på sommerferien til USA’s hovedstad.

Udstillingen fejrer først og fremmest, at kvinder fik valgret i USA med 19. amendment, men fokus er på ofte oversete kvinder og organisationer, som pressede på for at få indført valgret.

I løbet af 2019 vil National Portrait Gallery og andre kulturinstitutioner i Washington, DC være vært ved yderligere udstillinger, symposier og forestillinger, som er inspireret af 100-året for kvinders valgret.

Smithsonian Institution

National Potrait Gallery er en Smithsonian Institution, hvilket betyder, at der er gratis adgang for alle på museet. Og det er altid et besøg værd. Som navnet mere end antyder, handler det om portrætter. Det er portrætter af amerikanere, der gennem historien har været med til at forme USA til det landet er i dag. Du kan blandt meget andet se de nye portrætter af den tidligere præsident Barack Obama og den tidligere førstedame Michelle Obama. Året igennem er der forskellige særudstillinger. Læs mere om museet her.

Der er mange muligheder i Washington, DC, men også uden for byen. Det har vi skrevet om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.