Udforsk Mallorcas kulturelle scene

Kultur på Mallorca. Mallorca byder foruden skønne strande og smuk natur også på et væld af spændende museer, arkæologiske steder, lokale kunstudstillinger og internationalt orienterede gallerier. Man kan også opleve Mallorcas arkitektur og litteratur på særlige tematiserede gåture. For eksempel gennem kvarterer, naturområder eller landskaber, som er af særlig kulturel interesse.

Museer med kunst og kunsthåndværk

Mallorca har en bred vifte af museer, hvor man kan gå på opdagelse blandt spændende udstillinger og fascinerende kunst. Man kan bl.a. besøge samtidsmuseet Es Baluard i Palma, der ligger i en gammel bastion af bymuren. Her kan man se udstillinger af kunstnere fra De Baleariske Øer. Museet har en samling på mere end 700 kunstværker. Man kan også lægge vejen forbi det modernistiske museum Can Prunera i Sollér, som ligger i et gammelt palæ opført i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Vil man besøge arkæologiske udgravninger, er Son Fornés i Montuiri, Pollentia i Alcúdia eller Ses Païsses i Artà et besøg værd.

Der er meget mere kultur på Mallorca. Øen har også flere tematiske museer som Can Gordiola i Algaida. Her kan man dykke ned i glaspusternes tradition og håndværk, eller Fang Museum i Sa Cabaneta, som udstiller traditionel mallorcansk keramik.

Er man sportsinteresseret, kan man også besøge det interaktive Rafa Nadal Museum. Her kan man via simulation kan spille tennis mod den berømte spanske tennisspiller Rafael Nadal samt lære mere om øens muligheder for elitesport.

Flere kunstudstillinger, -gallerier og -oplevelser

Generelt har Mallorca et stort udvalg af kunst-udstillinger og -gallerier . Vil man fx opleve udstillinger med lokal kunst, kan man besøge Coll Bardolet Cultural Foundation. Her udstiller den mallorcanske kunstner Josep Coll Bardolet sine værker. Du kan få mere kultur på Mallorca i udstillingshuset Marquis of Reguer-Rullán i Palma. De repræsenterer et udvalg af lokale kunstnere. Er man mere interesseret i international kunst, kan man besøge galleriet CCA Andratx i byen Andratx, hvor man bl.a. kan opleve værker af det kendte danske kunstnerpar Jacob og Patricia Asbæk.

Vandreture med litteratur og arkitektur

Vil man kombinere kunstoplevelser med fysisk aktivitet, kan man tage på særlige gåture på øen – og gå gennem kvarterer, naturområder eller landskaber af særlig kulturel interesse. Eksempelvis kan man dykke ned i litteraturen gennem en af syv ruter foreslået af Walking on Words. Det er et kulturinitiativ, som sætter fokus på litteratur skrevet på eller om Mallorca. Her kan man blandt andet gå i fodsporene af kendte forfattere som Josep Pla eller Jules Verne og opdage dé mallorcanske kulturattraktioner, som inspirerede dem til at skrive deres historier og bøger.

Mallorca Movie Map

En anden mulighed er The Mallorca Movie Map. Kortet guider besøgende rundt til forskellige områder, som har ageret kulisse i film optaget på Mallorca. Man kan blandt andet gå rundt på Alcudia-bugtens klippestrande, hvor den danske filminstruktør Susanne Biers ”Nattevagten” blev optaget i 2016. Det er også muligt at gå i Tom Hanks fodspor i Puig Major på det nordvestlige Mallorca, hvor filmen Cloud Atlas blev filmet i 2012. Man kan finde et kort med de forskellige film optaget på Mallorca her.

Man bør heller ikke gå glip af gåturen Ruta Modernista, som går gennem Palmas historiske centrum. Her vandrer man i ca. tre timer, mens man undervejs ser nogle af de smukkeste bygninger og den mest betagende arkitektur, øen har at byde på.

Vi har skrevet meget mere om Mallorca, se fx her og her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.