Kroatien åbner igen – også for danske turister

Kroatien åbner igen. Det kroatiske ministerium for turisme byder danske feriegæster velkommen! Det var overskriften på en pressemeddelelse fra det kroatiske turistråd forleden.

Det er gode nyheder for dem, der gerne vil ud at rejse nu til sommer. Ventetiden har været lang, men når Kroatien åbner igen for alvor, er et af Europas mest populære rejselande klar. Siden 9. maj er 14.000 udenlandske statsborgere kommet ind i Kroatien. Halvdelen er slovenere, da de to lande har indgået en aftale. Senere vil de kroatiske myndigheder meddele, hvilke andre EU/EØS-lande, som man har ingået særlig aftale med. Den kroatiske morgenavis “Jutarnji-liste” oplyser, at der fra 1. juni træder aftaler i kraft med Ungarn, Østrig, Tjekkiet og Slovakiet. Fra 15. juni træder også en aftale med Tyskland om fri indrejse mellem landene i kraft.

Kroatien åbner igen – også for andre

EU/EØS-borgere er dog velkomne til at rejse i Kroatien uanset om der er særlige aftaler mellem landene! For at komme ind i Kroatien skal udenlandske borgere fremlægge bevis for statsborgerskab, invitation til forretningsrejser, certifikat for egen båd i kroatisk lystbådehavn, familiebesøg eller bekræftelse af bestilling af hotel, ferielejlighed, camping, booket båd osv.

Når Kroatien åbner igen vil alle rejsende modtag information fra det kroatiske agentur for folkesundhed. Her er der instruktioner om, hvordan man skal forholde sig for at forhindre spredning af virus.

Kroatien har fået ros for håndtering af coronakrisen af ​​blandt andet NewYork Times.

Info om covid-19 i Kroatien

Ved udsendelse af pressemeddelelse d. 19. maj 2020 så tallene sådan ud: Landet har 2.228 bekræftede tilfælde af coronavirus, 95 mennesker er døde, 130 er indlagt på hospital og 10 patienter er i respirator. 1946 mennesker er blevet erklæret raske. Der var d. 19. maj 2020 ikke rapporteret om nye sager inden for det sidste døgn. Myndighederne er ved at udvikle en app, der gør det muligt at registrere sit besøg i Kroatien. Det kan man gøre allerede før afrejse for at forkorte ventetiderne, når man kommer ind i landet.

Vel mødt i Kroatien!

Vi har tidligere skrevet om Kroatien. Se for eksempel her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.