Juleparade i Alexandria

Juleparade i Alexandria i Virginia er en årligt tilbagevendende begivenhed. I 2018 er det 48. gang, paraden kommer gennem den gamle bydel. Her er King Street og Torvet de naturlige samlingspunkter for festivitasen.

Juleparade i Alexandria med skotske aner

Alexandrias juleparade har meget tydelige skotske aner. Der er sækkepibemusik, ternede kilte og et umiskendeligt skotsk islæt. Det er fordi, det var tre skotske købmænd, som i 1749 officielt grundlagde Alexandria. Byen blev opkaldt efter dets oprindelige grundlægger, John Alexander. Det er altså den arv, man stadig fejrer i dag med den ikoniske Scottish Christmas Walk Parade. Det er d. 1. december 2018, at paraden løber af stablen i Alexandria.

Juleparade i Alexandria
Julemanden spiller på sækkepibe og går gennem den gamle by i Alexandria. Foto (c) R. Kennedy for Visit Alexandria.
Skotske klantern

Juleparade i Alexandria begynder omkring kl. 11.00 med et optog af skotske klaner, der går gennem den gamle bydels gader i klædt kilte og andet skotsk udstyr. De bliver fulgt af sækkepibeorkestre og bands bestående af fløjter og trommer. Paraden, der finder sted uanset vejret, begynder på St. Asaph Street og Wolfe Street og slutter på Market Square med en stor koncert.

Mere skotsk juleunderholdning

Allerede dagen før juleparade i Alexandria, er der gang i byen. Den dag er der nemlig whiskysmagning for voksne. Næste dag er der butikker, der har særlige priser, og man kan også komme på tur til private, julepyntede hjem. Der er mere information om den skotske juleparade i Alexandria på Visit Alexandrias hjemmeside her.

Juleparade i Alexandria
Det store juletræ er midtpunkt i Alexandria, Virginia i hele julemåneden. Foto (c) R. Kennedy for Visit Alexandria.
Vi er vilde med Alexandria

Alexandria er en både smuk, spændende og dejlig by, som vi har besøgt en del gange. Læs mere om nogle af de ting, vi synes, der er værd at se i byen her. Vi har udvalgt 15 særlige ting, der gør Alexandria værd at besøge. Blandt andet er det et stort plus, at den ligger så tæt på Washington, DC. Vi har også skrevet om Washington, DC, og noget af det kan du læse her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.