Julemarked i Riga er billigst

Julemarked i Riga er billigere end noget andet sted i Europa. I det hele taget kan det godt betale sig at rejse til Østeuropa for at få både julehygge og billige priser.

Handelsnetværket Post Office har netop udgivet en pressemeddelelse om de europæiske destinationer, der er billigst i forhold til julemarkeder. Her viser det sig ikke overraskende, at det stadig er de gamle østlande, der giver bedst value for money. Og det er julemarked i Riga i Letland, der ligger allerøverst på Top Ti over de europæiske byer, Post Office har pristjekket.

Billigst er julemarked i Riga

Riga i Letland er endnu engang den billigste by, hvis du ønsker en forlænget julemarkedophold i en europæisk by. Riga er 44 pct. billigere end København, der ligger nederst på den liste over julemarkedsbyer, man har undersøgt.

Tjekkiske Prag bider Riga i hælene, og har desuden oplevet et prisfald på 12 pct. sammenlignet med tidligere år. Så en tur til Prag kan også være med til at lette julebudgettet. Julemarked i Prag er ikke nær så billigt som julemarked i Riga, men det er tæt på.

Listen (med angivelse af, hvor markedet holdes):

1.  Riga, Letland, Dome Square

2. Prag, Tjekkiet, Old Town Square

3. Tallinn, Estland, Town Hall Square

4. Berlin, Tyskland, Gendarmenmarkt

5. Lille, Frankrig, Place Rihour

6. München, Tyskland, Marienplatz

7. Budapest, Ungarn, Vörösmarty Square

8. Stockholm, Sverige, Gamla Stan

9. Wien, Østrig, City Hall

10. København, Danmark, Tivoli

Todagesophold er billige i både Riga og Prag

Blandingen af meget billige leveomkostninger, lave flypriser og lave priser på overnatning, har gjort, at den lettiske hovedstad Riga er kommet øverst på listen. To personer, der overnatter to nætter i Riga betaler i omegnen af DKK 4200 for fly, transport til hotel, hotel med morgenmad, middage med vin samt godter på julemarked i Riga i alt.  Det er endda en lille smule lavere end sidste år.

Til sammenligning vil det samme koste ca. DKK 7500 i København, mens man kan gå ud fra en cirkapris på DKK 5000, hvis turen går til Prag i stedet for Riga. Julemarked i Riga og i Prag har desuden også rigtig gode priser.

Tallin i Estland kan også være med

Det er en anden baltisk by, Tallin i Estland, der indtager tredjepladsen blandt de billigste julemarkedsbyer i Europa. Det på trods af, at gæster i Tallin kan regne med at skulle betale ca. 8 pct. mere end de gjorde sidste år.

Berlin billigst i vest

Priserne er også faldet i den billigste julemarkedby i det vestlige Europa, Berlin. Berlin har altid været en billig by at rejse til og rejse i for danskere, men nu har priserne fået et hak ned med 9.5 pct. Der er masser af gode forbindelser fra Danmark til Berlin, så det er bare med at komme af sted. Post Office har også undersøgt Lille i Frankrig og München i Tyskland, og ingen af dem kommer op på siden af Berlin rent prismæssigt.

Du kan læse mere om Riga hos deres turistkontor her. Husk også at tage en god bog med på ferie. Vi har fede forslag her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.