Jul i Tivoli

Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 13. november til og med 3. januar 2021, hvor de fleste aktiviteter foregår i det fri. Husk, at der i år skal bestilles billet for at komme til jul i Tivoli. Gæsterne opfordres også til at planlægge deres besøg søndag til torsdag, så de undgår at stimle sammen på fx lørdage i den 82.000 m2 store forlystelseshave. For at sprede gæsterne inde i Tivoli flytter bl.a. Julemanden væk fra Pantomimeteatret og flere og nye jule-og lysopsætninger bliver placeret rundt om Tivoli-Søen.

Et kæmpe hjerte og pejlepunkt der kan ses på himlen over Tivoli

Temaet Hjerternes Fest er ikke bare en tilfældig julefrase i Tivoli. Overalt vil der være hjerter at finde. Både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge parret med glitrende Swarovski krystaller og som noget helt, helt nyt og vovet har Tivolis prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug kreeret et lysende, rødt hjerte. Det bliver projekteret op på himlen over Glassalen, som et pejlepunkt for hele Tivoli og København. Billedet vil skifte karakter og lokation alt efter vejret og skyerne. Det kan ses både i Tivoli og udenfor, som en kærlig hilsen til byens borgere, Tivolis gæster og alle de ansatte, der i løbet af året har arbejdet for, at Tivoli har kunnet holde åbnet. Men allervigtigst skal hjertet ses som et symbol for alt det, mange af os hungrer efter, og som forhåbentlig snart kommer vores vej igen. Nemlig samhørighed, nærhed og kærlighed.

De mange boder er pyntet til julen. Foto (c) Tivoli.

Over tre meter højt, glødende hjerte

Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby. Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade. Årets lysdesign også tænkt ind i, hvordan man bedst muligt kan sprede folk godt rundt i haveanlægget. Derfor kan man blandt andet finde det største træ i Boulevardhaven pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse. 

Fra flæskesteg til juledesserter

Selvom julen i år på mange måder vil være anderledes, er der nogle ting, som altid vil være de samme. Også  i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich. I Tivolis kaffebar kan holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle. Det er en Tivoli-gløgg med både Stroh-rom og ild i. Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet og lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven. Og glem endelig ikke Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

Yummy! Flæskestegssandwich fra Tivolis Flæskestegsbod. Foto (c) Tivoli.

Nyt juleshow, Burhan G og juleklassikere erstatter juleballetten Nøddeknækkeren 

Pga. Covid-19 har Tivoli været nødt til at aflyse balletten Nøddeknækkeren. I stedet vil det i år være muligt at opleve Tivoli Copenhagen Phil spille både Händels Messias, Juleoratoriet, samt to nytårskoncerter, og ikke mindst den nye store satsning, Tivolis Juleshow. Det er også lykkedes at sikre Burhan G, der optræder i Koncertsalen akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester den 21. og 22. december. Og som noget nyt holder Tivoli to gallakoncerter i anledning af Nytårsaften. Samtidig er der et gratis tilbud til Havens gæster, hvor man mellem den 2. og 8 december kan høre et stort messingensemble fra Tivoli Copenhagen Phil, der under ledelse af basunisten Ian Bousfield spiller julede og stemningsfyldte messingklange. 

Der er julestemning i hele haven i hele december måned. Foto (c) Tivoli.

Covid-19 info om Jul i Tivoli

  • Alle gæster skal reservere plads, inden de besøger Tivoli
  • Ekstra personale er sat ind ved indgangene for at sørge for, at folk ikke stimler sammen udenfor
  • Der er spritstationer vigtige steder, afstandsmarkeringer, skiltning om brug af mundbind og smitte|stop app samt markeringer ved kritiske kontaktpunkter
  • Ensretning af stier i Tivoli
  • Julemanden er flyttet til H.C. Andersen Slottet, og man skal booke plads i en virtuel kø for at besøge ham
  • Tivoli er klar til at lukke portene, hvis det bliver vurderet nødvendigt
  • Se meget mere her.

Synes du, der er for mange til Jul i Tivoli? Så kig over til naboen, Ny Carlsberg Glyptotek, hvor du for eksempel kan gå på opdagelse i den egyptiske samling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.