Fem juletraditioner i New York

Jul i New York bliver officielt skudt i gang med Macy’s Thanksgivingparade. Hele byen bliver julepyntet, og de mange traditioner med juletræer, skøjtebaner, særlige juleshows og meget mere begynder. Det får besøgende i New York i december også glæde af, og julemåneden er en af de mest travle måneder i New York. Her får du fem forskellige juletraditioner i New York, der er lige til at komme i festlig julestemning af.

Ingen jul i New York uden Rockefeller Centers juletræ

Rockefeller Center i Midtown på Manhattan er rammen om flere af New Yorks juletraditioner. Mest kendt er nok Rockefeller Plazas store juletræ, som skal være mindst 22 m højt og have en helt særlig tæthed mellem grenene. Rockefeller Centers gartner siger, at træet skal være så tæt, at man ikke må kunne se himmelen igennem grenene, når man står under det.

Årets juletræ bliver tændt d. 28. november 2018. 30, Rockefeller Plaza, New York.

Jul i New York
Julepyntet Rockefeller Center i december 2015. Foto (c) www.nycgo.com.
Skøjtebanen på Rockefeller Plaza

En helt igennem ikonisk skøjtebane midt på Manhattan. Skøjtebanen under Rockefeller Centers juletræ åbner allerede i oktober måned, og det er en turistattraktion uden lige. Ikke så meget at skøjte selv, men at se på skøjteløberne, særligt i december måned under træet. Det emmer af jul i New York, og køen for at komme til på skøjtebanen er som regel lang. Det koster ca. USD 30 plus skøjteleje at komme til på skøjtebanen under juletræet på Rockefeller Plaza.

30, Rockefeller Plaza, New York.

Jul i New York
Jul i New York og skøjtebanen ved Rockefeller Center hører uløseligt sammen. Foto (c) www.nycgo.com.
Nøddeknækkeren i Lincoln Center

En højt elsket juletradition i New York er ballettens årlige opsætning af Tchaikovskys Nøddeknækkeren. Den er blevet opført hvert år siden 1954, og er en juleoplevelse for hele familien. Balletten er en totalt magisk opvisning med mange særlige effekter, der får publikum til at gispe imponeret. Her er blandt andet et kunstigt juletræ, der vokser gennem hele forestillingen og som vejer et ton, store mængder kunstig sne og masser af lyseffekter. Der er mere end 90 dansere på scenen sammen med 62 musikere og  2 x 50 balletbørn.

Forestillingen spiller fra 23. november til 30. december i New York City Theatre, Lincoln Center, 70, West 63rd Street, New York. Køb billetter her.

Bryant Park’s Winter Village

Vinterbyen i Bryant Park åbner allerede i slutningen af oktober. Her kan du juleshoppe i omkring 170 små pop up-juleforretninger, der sælger godter, knas, pynt og gaver. Super julestemning særligt efter mørket er faldet på. Og så ligger her også byens eneste, gratis skøjtebane (dog skal der betales for leje af skøjter), der også er lidt mindre proppet med mennesker end den under juletræet i Rockefeller Center. Læs mere om vinterbyen og skøjtebanen her.

Bryant Park
Sixth Ave. mellem 40. og 42. Gade, New York.
Bryant Park Holiday Market. Foto (c) www.nycgo.com.
Juleshow med Rockettes i Radio City Music Hall
Jul i New York er også lig med det store, årlige show med dans og sang i Manhattans berømte og Art Deco-smukke Radio City Music Hall. Dansetruppen The Rockettes er centrum i juleshowet, og i år vil forestillingen blandt andet indeholde klassiske Rockettes-optrin fra truppens historie med nyere ting. Der kan sidde omkring 6000 publikummer i teatret ad gangen, og juleshowet er absolut årets højdepunkt og must-see, hvis man er i New York i december måned. Showet spiller hele december måned og faktisk også ind i januar. Læs mere om juleshowet her.
Radio City Music Hall
1260 Sixth Ave., New York.
Jul i New York
Radio City Music Hall i Midtown, Manhattan, New York. Foto (c) www.nycgo.com.
Vi elsker New York! Læs her om vores bud på fem fede skyskrabere på Manhattan.

2 Kommentarer on “Fem juletraditioner i New York

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.