Jul i Lafayette

Jul i Lafayette i Louisiana er lig med Cajun & Creole! Sådan markedsfører byen Lafayette i hvert fald månederne november og december med masser af julerelateret underholdning.

Jul i Lafayette

Midt i Louisiana ligger Lafayette, som også bliver kaldt Cajun & Creole Countrys hjerte. I de mørke måneder, november og december, er byen som forvandlet. Den bliver til en vinterby, en juleby fyldt med mad og lys og underholdning. Næsten alt sammen med fortegnene Cajun og Creole.

Hvad er Cajun?

Betegnelsen Cajun er egentlig navnet på de fransktalende indvandrere, der kom til Louisiana i midten af 1700-tallet fra den fransktalende del af Canada. De stammede fra kolonien Acadia, og blev fordrevet af briterne. I dag bruges betegnelsen om det særlige Cajun-køkken, der er meget typisk for området.

Hvad er Creole?

Franskmændene og senere spanierne skelnede mellem dem, der var født i Louisiana og dem, der var født i moderlandet, ved at betegne de førstnævnte kreolere. Kreolere er først og fremmest oprindeligt af europæisk afstamning, og  betegnelsen blev brugt mange andre steder end i Louisiana. I dag er det ligesom Cajun også betegnelsen for et typisk køkken og en typisk madkultur i Louisiana.

Spis i Lafayette

Madkultur er derfor en stor del af kulturen i Lafayette. Her er restauranter i alle prislag og af alle typer. Eat Lafayette har en alfabetisk liste med beskrivelser af stort set alle restauranter i området. Se den her, men vi advarer: Det bliver svært at bestemme sig!

Lafayetteborgernes julepyntede hjem

Til jul i Lafayette kan du på en særlig hjemmeside downloade en app og et kort, der viser, præcis hvor du finder de flotteste private hjem med udendørs julepynt. Og dem er der altså mange af i denne del af USA. Man skal selvfølgelig have en bil for at komme rundt at se de forskellige huse.

Mange juleaktiviteter

Lafayette og de øvrige sogne omkring byen byder på et væld af julede aktiviteter i både november og december. Til jul i Lafayette kan man blandt andet se en stor juleparade, opleve over en halv million julelys og besøge zoologisk have om aftenen, oplyst af julelys. Men der er også juletræstændinger, udendørs krybbespil, julekoncerter med symfoniorkester og meget andet. Du kan hente en brochure til at printe ud her. Den giver overblik over alle aktiviteterne.

New Orleans ligger tæt på Lafayette

Lafayette ligger kun et par timers kørsel fra New Orleans. Lafayette kan sagtens bære et længere besøg, men det er altså også muligt blot at kigge forbi på en endagstur, hvis man for eksempel bor på hotel i New Orleans. Vi har blandt andet boet på Dauphine Orleans under et ophold i byen. Læs om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.