Naturoplevelser og nationalparker i Japan

Japans natur. En række øer i det sydvestlige Japan er i juli 2021 netop blevet anerkendt som UNESCO-verdensarv – som det femte naturområde i Japan. Og vil man udforske mere af Japans natur, er der adskillige muligheder. Japan består af 6.852 øer og strækker sig 3.300 km fra nord til syd. Hele 70 pct. af landet er dækket af bjerge og skove, og dermed er Japan et sandt mekka for naturelskere – uanset om man drømmer om rå bjerglandskaber og vulkaner eller frodige skove og spejlblanke søer.

Fra Japan National Tourism Organization (JNTO) har vi modtaget denne introduktion til nogle af landets nationalparker og naturområder.

En række øer i det sydvestlige Japan er i juli 2021 blevet anerkendt som UNESCO-verdensarv. Øerne er det femte naturområde i Japan, der har fået UNESCO-status. De knap 43.000 hektar dækker Amami-Oshima Island og Tokunoshima Island i præfekturet Kagoshima samt den nordlige del af Okinawa Island og Iriomote Island i Okinawa-præfekturet. Der er i alt 25 steder og områder i Japan med status af UNESCO-verdensarv. Læs mere om den del af Japans natur her.

En af landets smukkeste nationalparker: Hokkaido

Shiretoko National Park i Hokkaido er en af Japans smukkeste nationalparker og anerkendt som UNESCO-verdensarv. Området er hjemsted for 36 dyrearter på land, herunder brune bjørne, og 22 havdyr såvel som 285 fuglearter. Det vulkanske landskab byder på både hav, flod og skov, der ændrer sig med årstiderne. Her kan man vandre langs blomstrende enge om sommeren og gå gennem frosne skove med snesko om vinteren. Der er også mulighed for cykelferie langs bjergstierne. Besøger man parken for første gang, er den vestlige del et godt valg. Her finder man bl.a. de smukke Shiretoko Five Lakes, der som navnet antyder består af fem søer, og et flot vandfald. Der er gode mulighed for fuglekiggeri både vinter og sommer.

Mere info her.

Og få mere inspiration af en lokal såkaldt “park ranger” her.

Vulkansøer og vandreruter: Tohoku

Bandai-Asahi National Park i det nordøstlige Japan strækker sig over tre præfekturer: Fukushima, Yamagata and Niigata. Millioner af år med vulkansk aktivitet har skabt den dramatiske og varierede natur, der bl.a. byder på tre hellige bjerge, tætte bøgeskove og turkisblå vulkansøer. Området har flere historiske og kulturelle monumenter, ligesom der er adskillige vandreruter – også flerdagesture for erfarne trekkere. Så der er noget både for dem, der vil se Japans natur og Japans kultur. Blandt de mest ikoniske er Mt. O-asahi, der kan bestiges på tre-fire dage. Bjerget er 1.870 meter højt.

Læs mere her.

Få et overblik over parken her.

Kulturel cykel- og vandreferie: Kanto

Kun to timers togtur fra Tokyo ligger Nikko National Park, der er kendt for sine bjerge og skove. Området er især velbesøgt om efteråret, når træernes gyldne og orange blade næsten får området til at ligne et flammehav. På vandre- eller cykeltur i parken kommer man forbi søer og vandfald, ligesom parken er hjemsted for et af Japans mest kendte helligdomme, Nikko Toshogu Shrine. Der er flere muligheder for cykelture i parken – både dagsture og med overnatning. NAOC tilbyder både cykelture på elcykler og mere udfordrende mountainbike-ture, hvor man også kommer offroad. Vil man have den fulde cykeloplevelse, laver Bicycle Tours cykelture af 1 til 11 nætters varighed. Mange af turene kombinerer cykling og vandring og byder desuden på flere kulturelle oplevelser, herunder selvfølgelig overnatning i traditionelle ryokaner.

Læs mere her.

Populær bjergbestigning og stjernekiggeri: Chubu

Chubusangaku National Park ligger i Japans nordlige alper og gemmer på fantastiske vandreruter i dramatiske landskaber. Området kan besøges både sommer og vinter og kan også udforskes på cykel. Mange kommer dog hertil for at bestige Mt. Yakedake, der er blandt de mest populære treks i området. Der er flere forskellige ture – fra dagsture til flere dages vandring med overnatning på bjerget. Vil man hellere udforske skovene og søerne med en guide, kan man bl.a. tage på guidet tur med Five Sense, der også laver stjernekigger-ture, når mørket er faldet på.

Mere info her.

Ridning og helikoptertur omkring et af verdens største kratere: Kyushu

Aso-Kuju National Park gemmer på vulkanlandskab, varme kilder, safirblå kratersøer og blomsterfyldte marker. Den sydlige del af parken er domineret af det majestætiske bjerg Mt. Aso, der er omgivet af et af verdens største kratere, der strækker sig over 18 km fra øst til vest og 25 km fra nord til syd. Naturen kan selvfølgelig udforskes til fods, men mange vælger også at nyde området på hesteryg. Vil man beundre naturen fra oven, er der også mulighed for at tage på tur med luftballon, ligesom man kan komme helt tæt på den aktive vulkan oppefra i en helikopter.

Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.