Virginia Beach: Alternativ til Florida om sommeren

Hvad med at prøve den typisk amerikanske badeferie, næste gang turen går til USA? I Virginia Beach er du garanteret store, brede sandstrande, tonsvis af underholdningsmuligheder, billige hoteller, masser af restauranter i alle prislag. Og så er det formentlig heller ikke her, du støder ind i naboen hjemmefra!

Feriestemningen indfinder sig allerede fra begyndelsen af den lange, lige Pacific Avenue, der skærer igennem hele Virginia Beach. Her ligger husene i næsten første række til vandet. De er omgivet af haver og med god plads til vajende amerikanske flag, solbrændte unge mennesker på terrasserne og pæne omgivelser.

Men Virginia Beach er ikke specielt fin på den. Tværtimod er her plads til alle typer af rejsende, også amerikanske familier, der ikke er født med en sølvske i munden. Efter få minutters kørsel nærmer vi os centrum, og her ligger de store hoteller side om side ud til den lange, brede sandstrand og Atlanterhavet. Kun Atlantic Avenue, Virginia Beachs kilometerlange boardwalk, skiller hotellerne fra stranden. Her myldrer det med glade feriegæster allevegne.

Virginia Beach
Så snart sæsonen er skudt i gang, valfarter badegæsterne til Virginia Beach.

De fleste feriegæster i Virginia Beach er amerikanere. For mange familier i det nordøstlige USA er Virginia Beach både tættere på og billigere end for eksempel Florida. Selvom der er strande fra Maine og hele vejen ned langs Atlanterhavets kyst til Virginia Beach, anses Virginia Beach som den første “varme sommerdestination” på denne side af USA. Byen er helt klart også både tættere på og billigere for danske rejsende. Det er dog værd at huske, at sæsonen er kort og svarer til den danske sommersæson.

Boardwalken

Virginia Beach er staten Virginias største by med cirka en halv million indbyggere. Boardwalken – strandpromenaden – er fem kilometer lang. Det er fem kilometer med underholdning for både børn og voksne.

Her er underholdning i form af optræden, koncerter, udstillinger, madmarkeder, vandsportskonkurrencer, cykling og meget andet.

Her er sjove souvenirbutikker, der også sælger fiskenet, svømmemasker, bikinier, badebolde og alt det andet, man har brug for på stranden.

På den klassiske, lange træmole på høje ben, kan man købe is og andet guf, men man kan også købe fisketegn og for eksempel prøve kræfter med at fiske efter krabber.

Boardwalken i Virginia Beach er 5 km lang og hedder også Atlantic Avenue.

Hoteller i fornuftigt prisleje

Hoteller, der ligger næsten direkte på stranden, er relativt billige. Et pænt turistklassehotel med  havudsigt og kun få skridt fra stranden koster i gennemsnit 1000 kr. pr. værelse pr. nat i højsæsonen. Uden for sæsonen (maj-september) og i yderkanten af sæsonen, er det endnu billigere.

Vil man gerne bo tæt på underholdning, souvenirforretninger, barer og restauranter er boardwalken og stranden i selve “downtown” et godt valg.

Familier med helt små børn vil måske foretrække Chic’s Beach, der ligger lidt uden for selve Virginia Beach.

Her bader man ikke i Atlanterhavet, men i det noget roligere vand i Chesapeake Bay. På den anden side af byen ligger Sandbridge, hvor der ikke er hoteller, men sommerhuse, der kan rumme store familier eller vennegrupper. Her er prisniveauet højere end i Virginia Beach.

Mange muligheder for aktiviteter

Uanset hvilket område, man vælger, er der masser af aktiviteter at gå i lag med. Her er flere museer, blandt andet et kunstmuseum. Men her er også militærmuseum, akvarium, klatrepark med ziplining og masser af amerikansk historie tæt på.

Virginia Beach ligger tæt på det sted, der kaldes First Landing. Det siges, at det var her, de første englændere gik i land i begyndelsen af 1600-tallet. Det var inden de sejlede længere ind i Chesapeake Bay og op ad den flod, der senere fik navnet James River.

Her ligger også det gamle fyrtårn Cape Henry Lighthouse, som blev bygget i 1881. På begge sider af byen er der nationalparker med strande, marskområder, dyreliv, mulighed for at sejle i kajak, fiske og meget andet.

Virginia Beach
Man kan leje cykler på boardwalken byen eller medbringe sin egen. Cykling på boardwalken er dog ikke tilladt efter Memorial Day weekenden i maj måned.

Du kan læse mere om byen her. Vi har tidligere skrevet om området i vores indlæg om Delmarva-halvøen, som ligger tæt på. Det kan du læse om her.

6 Kommentarer on “Virginia Beach: Alternativ til Florida om sommeren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.