Godt nyt fra de svenske pister

Idre Fjäll, Sverige. Skilandet Sverige har meget nyt at byde på, både til de øvede og nybegyndere samt til børn. Trecifrede millioninvesteringer sikrer bedre liftkapacitet, flere ski-in ski-out-hytter og masser af sne hele sæsonen.

Det børnevenlige Idre Fjäll. Foto Nisse Schmidt 2015. Vintern 2015 på Idre Fjäll Foto Nisse Schmidt

Det er bestemt ikke for tidligt at begynde planlægningen af den næste skiferie. Og der er gode nyheder fra skilandet Sverige for både store og små.

Isaberg går denne sæson endnu mere i børnehøjde med nye tiltag til poderne. Der bliver flere af de i forvejen populære lejligheder i Nya Pistbyn i Stöten. Og en ny klasse-gondol i Kläppen i Sälen giver skiløberne en hurtig og lun tur op ad fjeldet. Danskerne kan se frem til meget nyt, når det er tid til en aktiv ferie på ski, med hygge i hytten i højsædet om aftenen, denne vinter.

”Svenskerne har sat alle sejl til forud for skisæsonen 2016/2017. Et trecifret millionbeløb er brugt til nye investeringer for at opgradere skisportsstederne. Danskerne kan bl.a. glæde sig til en ny og meget hurtig gondol i Kläppen i Sälen. Nye indkvarteringsmuligheder, incl. ski-in ski-out i Idre Fjäll lover godt.  Så alt i alt kan vi glæde os til en ny sæson på ski”, siger Anna Kron Boysen, PR manager i VisitSweden.

Idre Fjäll med skiløb lige udenfor døren og masser af sne

Populære Idre Fjäll er heller ikke denne sæson bleg for at komme med nyheder til skifolket. Der åbnes et helt nyt camping-område med 40 pladser i første etape. Det er totalt set 400, når området er fuldt udbygget. Camping-området er ’ski-in ski-out’ og ligger dermed klos op ad pister, langrend, aktiviteter og serviceydelser. Og så ligger det med en vidunderlig udsigt over fjeldet. Hovedparten af pladserne vil være sæsonpladser, hvor man indskriver sig for en sæson. Men der bliver også mulighed for at leje sig ind på ugebasis.

Idre Fjäll er mere snesikkert end nogensinde, for takket være Sveriges eneste ”Snow Factory”, der producerer sne i plusgrader, kan skisportsområdet mønstre en meget lang sæson. De er klar til alpine træningsgrupper fra den 28. oktober, og andre kan få brædder under fødderne fra den 15. december.

VisitSweden er en kommunikationsvirksomhed der promoverer Sverige som rejsedestination og styrker det svenske brand internationalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.