Udendørs eventyr i Abingdon, Virginia

Hvad kan man opleve i Virginia? Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes, at staten Virginia er endda meget rig på oplevelser. Ellers at staten godt kan blive lidt overset på bekostning af mere kendte stater. Og vi synes ubetinget, at man kan opleve meget i Virginia. Her zoomer vi ind på aktiviteter i og omkring Abingdon, der ligger i den sydvestlige del af staten.

Cykeltur der, hvor bjergkæderne mødes

Er du på udkig efter masser af udendørs aktiviteter, eventyr i skønne naturomgivelser, lækre spisesteder, livemusik og anden underholdning? Så er det sydvestlige Virginias bjerge stedet for dig. Bjergkæderne Blue Ridge og Appalacherne mødes i byen Abingdon, hvor du både kan slappe af i flotte omgivelser og komme ud på strabadserende eventyr.

Abingdon er let at færdes i til fods og den er cykelvenlig, men selvfølgelig også fin at komme rundt i i bil. Byen har sit eget historiske kvarter fyldt med småbutikker og restauranter i restaurerede, historiske huse i stilarterne Colonial, Federal og Victorian. Tæt på ligger Virginia Creeper Trail, som er et af de bedste steder både at få pulsen op på cykel og teste sine egne grænser og køre i mere adstadigt tempo. Billedet øverst er fra Virginia Creeper Trail.

Virginia Creeper Trail er opkaldt efter den jernbane, som i 1880’erne lod damplokomotiver krybe prustende op ad de stejle bjerge lastede med træ og jernmalm. Cyklister kan tage den rolige tur nedad fra Abingdon til Alvarado Station (tæt på Abingdon Vineyards) eller en lidt mere halsbrækkende hurtig tur fra Whitetop Station i Jefferson National Forest. Find forslag til cykelruter nær Abingdon her. 

Der er oplevelser til mindst en uge

I selve Abingdon kan man besøge en lille udstilling med en sjælden samling fotos fra 1950’erne med motiver af de sidste damplokomotiver, der kørte på ruten. Her kan man også møde Old Mollie, den ene af kun to tilbageværende 100 Class M dampmotorer.

Du kan godt planlægge at bruge mindst en uge, hvis du rigtigt vil opleve denne del af det sydvestlige Virginia. Rigtig mange af aktiviteterne er udendørs, men husk også for eksempel at tage en køretur i bil gennem Virginias landskaber. Både de flade og de bjergrige tager sig næsten altid smukt ud. Og så er der mange steder, man kan ro i kajak, svømme (hvis årstiden er til det), vandre, ride og klatre. Her er vandfald, floder og råt terræn blot et par timers kørsel fra Abingdon.

The Tavern i Abingdon, Virginia er en af de ældste bygninger i byen. Foto: Jason Barnette.

En af Virginias bedst bevarede hemmeligheder er det unikke Channels Natural Area, som er fyldt med klipper, kløfter og labyrinter. Perfekt til raske vandreture. Sammenligningen med de store kløfter og naturparker længere mod vest i USA er måske ikke ramt helt ved siden af. Selvom der i Channels Natural Area ikke er knastørt, men fyldt med mos, vegetation og træer. Området var i øvrigt tidligere lukket for offentligheden.

Bedste sted at klatre i Virginia

En smule længere mod nord ligger Grayson Highlands State Park. Stedet er kendt som det bedste sted at klatre i Virginia. Her er mere end 700 navngivne klatreruter. Stedet huser også vilde ponier, og der er adgang til bjergkæden Appalacherne gennem den nærliggende Mount Rogers National Recreation Area. Her finder du noget af det vildeste og højeste bjergterræn i Virginia. Dem, der ikke er til det vilde udendørsliv kan tage på en ridetur gennem de fladere områder med græssende ponier.

Hvad kan man opleve i Virginia?
Hvad kan man opleve i Virginia? I Grayson Highlands kan du blandt meget andet opleve vilde ponier. Foto: Bob Diller.

I Whitetop Laurel Creek kan du fiske efter ørred. Det er eftersigende et af de bedste steder i hele det sydøstlige USA at gøre det. Der er også meget at kigge på med udsigt til Appalacherne, Virginia Creeper Trail og andet. Har du brug for mere inspiration til udendørs oplevelser i Abingdon, så klik her.

Base Camp: Bo, spise, underholdning

Med alle de aktiviteter, er det vigtigt at have en base camp. Og der er gode muligheder i alle prisklasser i Abingdon. Her er hostels, billige hoteller og overnatning i luksusklassen. Der er mulighed for at leje hytter på Virginia Creeper Trail, her er små Bed & Breakfast-steder og romantiske kroer med intim stemning, gode restauranter og spa. I Abingdon finder den rejsende også 34 forskellige restauranter. Både dem, der tilbyder finere madlavning, dem der dyrker fra-jord-til-bord-koncept og ikke mindst de lidt mere afslappede og familievenlige spisesteder.

Hvad kan man opleve i Virginia?
Downtown Abingdon, Virginia.

Underholdning

Der er flere steder, man kan høre livemusik i Abingdon, blandt andet på Abingdon Farmers Market og Southwest Virginia Cultural Center & Marketplace. Kulturcenteret er også et besøgscenter, hvor man kan opleve områdets musik, håndværk og kultur. Barter Theatre, der er fra 1930’erne og et af landets ældste, stadigt fungerende, har både klassikere, komedier, musicals og egne produktioner på plakaten.

Hvad kan man opleve i Virginia?
Southwest Virginia Cultural Center & Marketplace.

Selvfølgelig kan man også få god, hjemmebrygget øl i Abingdon. Besøg for eksempel Wolf Hills Brewing Co, hvor der udover øl også er livemusik. Er du mere til vin, så besøg Abingdon Vineyards, der ligger i det kuperede landskab langs South Holston River.  I Abingdon kan du med andre ord kombinere det komfortable ved at bo i en by med mange muligheder med utallige udendørs oplevelser i det sydvestlige Virginias smukke landskaber.

Flere detaljer og flere ideer finder du her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.