Anderledes historiske oplevelser i Sydstaterne

Historiske oplevelser i Sydstaterne. De amerikanske sydstater er et must-visit for historieinteresserede. Her er adskillige spændende og lærerige oplevelser, der giver et indblik i staternes fortid. I denne rejseinspiration kigger på vi nogle af de mere særegne historiske oplevelser. For eksempel en guidet tur i bourbonens historie, en pirat-ø, en fransk festival og 4,5 meter høje vægmalerier.

Historiefortælling på vægmalerier i Missouri

Histpriske oplevelser i Sydstaterne
Langs Mississippi-floden langs Route 66 kan man opleve hundredvis af vægmalerier, der afbilleder Missouris historie. Blandt disse er det over 300 meter lange og 4,5 meter høje Mississippi River Tales Mural i byen Grand Cape. Vægmaleriets 24 paneler repræsenterer områdets historie og dets forbindelse til Mississippi-floden og afbilder bl.a. af borgerkrigen og da Missouri blev optaget som USA’s 24. stat. Læs mere her. Foto: PR.

Rejs i piraternes fodspor i North Carolina

Historiske oplevelser i Sydstaterne
Historiske oplevelser i Sydstaterne findes selvfølgelig også ved North Carolinas kyst. Her kan man blive klogere på piraten Blackbeards sidste dage, inden hans skib gik til grund nær Beaufort i 1718. Første skridt i fodsporene på Blackbeard går til N.C. Maritime Museum, hvor man kan se genstande fra hans storslåede fregat Queen Anne’s Revenge. Herefter kan man tage færgen til øen Ocracoke, som var hans favorit tilholdssted. Turen tager cirka en time. På øen kan man følge de naturskønne stier gennem Springer’s Point Preserve til stranden ved “sound side” og betragte udsigten til det sted på vandet, hvor piraten duellerede til sin død i hænderne på den britiske kongelige flåde. Billedet er fra Atlanterhavskysten i NC. Læs mere her. Foto: PR.

Bourbonhistorie i Kentucky

Staten Kentucky har en lang tradition for fremstilling af den ikoniske amerikanske spiritustype bourbon. Og byen Bardstowner kendt som verdens bourbon-hovedstad. Byen har bl.a. 11 destillerier, hvoraf de fleste er inkluderet i det nationale historiske register, hvilket betyder at de er af særlig historisk interesse. Og på museet Oscar Getz Museum of Whisky History kan man opleve genstande relateret til byens lange bourbonhistorie. Det anbefales også at besøge Louisville, hvor festivalen The Bourbon & Beyond afholdes den 14.-17. september. Festivalen kombinerer bourbon-, mad- og musikoplevelser på Highland Festival Grounds i Kentucky Exposition Center. Læs mere her. Foto: PR.

Fransk festival i Louisiana

Den 26.-30. april forvandles byen Lafayette i Lousiana til én stor farverig festival, når Festival International de Louisiane finder sted. Her fejres Louisianas rige historie og kultur og det sydlige Louisianas franske kulturarv. I løbet af de fem dage kan man opleve afrikanske bands og fransk musik på festivalens scener. Festivalen byder også på kulinariske oplevelser med afsæt i statens forskellige kulturelle rødder fra både Spanien, Frankrig og Afrika. Her er også mulighed for at shoppe kunst og kunsthåndværk ved de hyggelige boder. Her kan du læse et andet indlæg om mad i Sydstaterne. Og her kan du læse mere om festivalen i Lafaytte. Foto: PR.

Natur kombineret med historie i Arkansas

I 2023 fejrer Arkansas State Parks 100-års jubilæum. Det er en oplagt anledning til at gå på opdagelse i den rige historie, statens 52 naturskønne statsparker rummer. Eksempelvis kan man i Davidsonville Historic State Park se rekonstruktioner af Arkansas’ første postkontor og en af USA’s første retsbygninger. Parken tiltrækker også mange fiskere, idet den grænser op til floden Black River. Det er også muligt at udforske parkens natur fra vandsiden i en vandcykel. Læs mere her. Foto: PR.

Historisk bjergby i West Virginia

Kun en times kørsel fra Washington, D.C. ligger den lille by Harpers Ferry i West Virginia. Den maleriske bjergby er et såkaldt nationalt historisk distrikt grundet byens vigtige rolle som transportknudepunkt i årene 1800-1860. På den guidede byvandring “Walking Guide to Upper Town Harpers Ferry” kan man blive klogere på byens historie og opleve arkitektoniske vartegn. Bagefter kan man vandre til udsigtspunktet The Point, hvorfra man kan se floderne Potomac og Shenandoah mødes og nyde udsigten til både Maryland, Virginia og West Virginia. Vi har tidligere skrevet om Harpers Ferry. Det kan du læse mere om her. Og her, kan du læse, hvad turistbureauet i byen skriver. Foto: PR.

Denne rejseinspiration er fra Travel South via Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.