Harpers Ferry, West Virginia

Lyden fra toget, der kommer sydfra og med hvinende bremser standser i Harpers Ferry, overdøver flodernes brusen. Her i den lille by i West Virginia mødes floderne Shenandoah og Potomac og flyder sammen langs med vandreruten Appalachian Trail.

Stemningen er god på Appalachian Trail Concervancy Headquarters. Her mødes vandrere fra hele verden på vej syd eller nord på den kendte vandrerute Appalachian Trail. En af medarbejderne fortæller begejstret om, at det kun er en lille måned siden, en dansk pige lagde vejen forbi.

Vi skal da også vandre på Appalachian Trail

Appalacherne er en del af Blue Ridge Mountains og vandreruten er med sine næsten 3.500 km den længste i USA. Den strækker sig fra Maine i nord til Georgia i syd. Vi er nu ikke kommet for at vandre nogen steder, og slet ikke Appalachian Trail.

Medarbejderen får alligevel forklaret, at hvis vi går ned til enden af hovedgaden og op mod kirken på tilbagevejen, så kan vi faktisk komme til at vandre på lidt mere end en kilometer på ruten. Og det vil vi egentlig gerne, så kan vi da sige det, når vi kommer hjem! At vi har vandret ad Appalachian Trail. Og så får vi også lov til at parkere på centerets parkeringsplads, hvis vi lover at være tilbage i løbet af en time til halvanden.

Hapers Ferry West Virginia
Harpers Ferry er omgivet af bjerge og mange huse er bygget højt til vejrs.
Harpers Ferry West Virginia
For enden af Main Street i Harpers Ferry løber floderne Shenandoah og Potomac sammen. Ved udsigtspunktet er der flere plancher, der fortæller om floderne og byens historie.
Harpers Ferry er en historisk by, og i bunden af Main Street, tæt på udsigtspunktet over floderne, ligger der flere gamle huse og forretninger.
Main Street

Main Street i Harpers Ferry er stejl og flankeret af fine huse, gamle Bed & Breakfast-hoteller og små cafeer og butikker. Vi gruer for opstigningen, der jo skal foregå ad Appalachian Trail. Når det går så meget nedad, ja så må det også gå meget opad den anden vej.

Hapers Ferry West Wirginia
Lille kirke på Main Street i Harpers Ferry, West Virginia.
Thomas Jefferson besøgte byen i 1783

Harpers Ferry er dog ikke kun kendt for Appalachian Trail eller for at være der, hvor de to floder støder sammen. Det er også en historisk by, som den senere præsident Thomas Jefferson besøgte i 1783.

Her stod han på en sten på vandreruten og beundrede udsigten over floderne. Stenen, Jefferson stod på, ligger endnu på et plateau over Harpers Ferry og hedder meget sigende Jefferson Rock.

Den er der mange der skal se på vandreturen. Harpers Ferry var også en af nøglebyerne under den amerikanske borgerkrig 1861 – 1865, da der dengang var storindustri i byen.

Hapers Ferry West Virginia
Harpers Ferry er en historisk by, som spillede en stor rolle under den amerikanske borgerkrig.
Hapers Ferry West Virginia
Jefferson Rock på Appalachian Trail.
Den korte tur på Appalachian Trail

Turen ad vandreruten for os, der ikke vil vandre alt for meget, begynder for enden af Mail Street. En trappe fører fra Main Street op til byens kirke, Her fra går det ud på stien, som hele tiden løber langs floden. Floden og trafikken langt væk kan hele tiden høres, så man ikke får fornemmelsen af at være faret alt for vild!

Efter lidt over en kilometer skal man dreje indad, klatre nogle trin op og ender så få hundrede meter fra Appalachian Trail Concervacy Headquarters. Og på den måde fik vi også gået på den berømte rute selvom det slet ikke var meningen!

Hapers Ferry West Virginia
Appalachian Trail er næsten 3.500 km lang, men vi nøjedes med at gå en enkelt km under vores besøg i Harpers Ferry i West Virginia.

2 Kommentarer on “Harpers Ferry, West Virginia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.