Guide: Udforsk Dubai på budget

Dubai forbindes ofte med luksus, glamour og høje priser – men man kan sagtens udforske ørkenmetropolen selv med minimalt rejsebudget.

I denne guide afslører Dubais Turistråd bl.a., hvor man kan spise morgenmad til 30 kroner, frokost til under 10 kroner og aftensmad til under 50 kroner. Og vidste du, at en af byens mest autentiske attraktioner kun koster 2 kroner at prøve?

Dubai Creek
Sejl ud på Dubai Creek og nyd at det lufter lidt mere her end midt inde i byen. Fra den ene side af Creek’en til den anden tager det med abra kun få minutter. Foto (c) Dubais Turistråd og www.related.dk.

Morgenmad

Dubai har et utal af små indiske cafeer spredt rundt i byen. Vil man spise indisk til morgenmad, serverer den lokale Dubai-favorit Raju Omelet en simpel omelet for kun 10-15 AED (20-30 kr.). Stedet serverer også et udvalg af indiske street food-specialiteter samt lækker te – alt sammen til fornuftige priser.

Hos Single Fin Café på Surf House Dubai serverer de uprætentiøs morgenmad med udgangspunkt i økologiske og lokale råvarer. Bestil fx en portion pandekager med friske bær til 37 AED (74 kr.) eller pocherede æg med avocado for 39 AED (80 kr.).

Formiddagsaktiviteter

En af Dubais mest autentiske “attraktioner” koster kun 1 AED (knap 2 kr.) at prøve: En tur med en traditionel abra-båd tværs over Dubai Creek. Efter sejlturen er det oplagt at besøge souk’erne i Al Fahidi-området, hvor man kan få lang tid til at gå med at kigge på alle de farverige varer – og hvor der er rig mulighed for at gøre et kup.

Vil man opleve Dubais strande og det ikoniske Burj Al Arab fra havsiden – og samtidig få gang i kroppen fra morgenstunden – kan man leje et stand-up paddleboard hos Surf House Dubai for 80 AED (160 kr.) og begive sig ud på vandet.

Dubai
Det ikoniske Burj al-Arab på Jumeirah Beach i Dubai. Foto (c) Dubais Turistråd og www.related.dk.

Frokost

Kæden Eat & Drink Restaurant har været i Dubai i årtier og er en favorit blandt de lokale til en hurtig bid mad. Her koster en klassisk shawarma nemlig kun 5 AED (10 kr.). Menuen inkluderer samtidig et udvalg af libanesiske og arabiske specialiteter, sandwich, milkshake og juice.

Et andet lokalt favorit-spisested er Zaatar w Zeit, der har restauranter over hele byen. Her får man fx en cæsarsalat med kylling til 35 AED (70 kr.) eller en tun-wrap til 25 AED (50kr.).

Eftermiddagsaktiviteter

I det historiske område Al Fahidi Historical District kan man blive klogere på Dubais historie og kultur – bl.a. på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Her kan man bl.a. høre, hvorfor tekopperne ifølge lokal tradition kun skal fyldes halvt op – og hvad det betyder, hvis man hælder te helt op til kanten. Samtidig er der mulighed for at nyde en traditionel, arabisk middag på gulvet, mens en lokal vært fortæller og svarer på spørgsmål om livet i Dubai. Den samlede oplevelse inkl. middag koster130 AED (260 kr.). I samme område ligger også Coffee Museum og Dubai Museum.

Dubai
Besøg i det historiske distrikt i Dubai er et traditionelt afbræk i en ellers meget moderne by. Foto (c) Dubais Turistråd og www.related.dk.

Vil man hellere bruge eftermiddagen udendørs, kan man leje en bil for 60-80 AED (120-160 kr.) for en dag og køre ud til bjergområdet Hatta, der kun ligger en times køretur væk. Det smukke naturområde kan udforskes både til fods, på cykel og i kajak – og det er oplagt at medbringe en madpakke, som kan nydes med udsigt over vandet.

Aftensmad

Bu Qtair er blandt de mest kendte og ældste skaldyrs-restauranter i Jumeirah. Stedet serverer kun to forskellige retter – fisk og rejer – men begge dele smager ifølge rygterne (og anmeldelserne på Facebook) helt forrygende. Samtidig er priserne særdeles fornuftige.

Er man på udkig efter pakistansk aftensmad, er Ravi Restaurant en af Dubais bedste – og langt fra den dyreste. Menukortet har en lang række hovedretter fra cirka 20 AED (40 kr.). Er man vild med indiske specialiteter, er der også fx chicken tikka masala til 25 AED (50 kr.) og butter chicken til 24 AED (48 kr.).

Aftenaktiviteter

Efter aftensmaden er det oplagt at slentre en tur langs Dubai Marina og nyde stemningen og nogle af byens smukkeste udsigter.

Det dansende og lysende springvand The Dubai Fountain ved Dubai Mall er også en af byens mest populære attraktioner og et must, når man er i Dubai.

Overnatning

I hjertet af det historiske område Al Fahidi ligger Orient Guest House, der med sine 10 værelser i traditionel arabisk stil føles som et hjem fra en svunden tid. Stedet har både et fællesområde og en gårdhave, hvor gæsterne kan slappe af og møde andre rejsende. Ikke langt herfra ligger XVA Hotel, der er indrettet i mere kunstnerisk stil og ligger i forbindelse med et kunstgalleri. Vil man bo mere centralt i byen, er Rove Hotels et oplagt valg. Rove Hotels har hotelværelser til rimelige priser på flere lokationer i Dubai.

Læs også vores anbefaling af hotel og shopping i Dubai. Du kan også besøge området Madinat Jumeirah, som vi har skrevet om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.