Portugals turistråd jubler over ny rejsevejledning

Grønt lys til Portugal. Nu har danske turister igen grønt lys fra Udenrigsministeriet til at besøge Portugal, efter rejsevejledningen for det populære feriemål den 30. juli 2020 er blevet ændret. Og det glæder landets turistråd, der har ventet med længsel på igen at kunne byde danskere velkommen.

Rejsevejledningen for Portugal er den 30. juli ændret fra orange til gul. Det betyder at danskere nu har grønt lys til Portugal og til at rejse dertil på ferie.

Vi er meget glade for de gode nyheder og glæder os til igen at byde danske turister velkommen i Portugal! Det har vi ventet længe på“, siger Stig Kaspersen. Han er nordisk direktør for landets turistråd, Turismo de Portugal (også kendt som Visit Portugal).

Fortsat fokus på proaktiv teststrategi og forhindring af smittespredning

Da de danske myndigheder udsendte nye rejsevejledninger for godt en måned siden, levede Portugal ikke op til de kriterier, som man lagde til grund for vejledningerne.

Som vi allerede på daværende tidspunkt forsøgte at overbevise Udenrigsministeriet om, var dette et direkte resultat af den meget proaktive indsats, som myndigheder i Portugal gør for at forhindre smittespredning. Man havde på det tidspunkt identificeret nogle områder i forstæderne til Lissabon, hvor smittespredningen var stor, og derfor blev snart sagt alle potentielt smittede testet“, forklarer Stig Kaspersen. Han fortsætter:

I de godt fem uger, der nu er gået, siden de nye rejsevejledninger trådte i kraft, har præcis denne indsats sikret, at Portugal kom under grænsen på 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere per uge. I den pågældende periode kunne 85-90 pct. af alle nye registrerede tilfælde henføres til de pågældende områder i Lissabons forstæder. De ligger langt fra de områder, hvor turisterne kommer. I størstedelen af Portugal er smittetrykket særdeles lavt og har været det længe. Det gælder også kendte områder som Algarve, Azorerne, Madeira, Porto Santo, Porto og centrum af Lissabon. Men pandemien er endnu ikke overstået, og Portugal vil derfor selvfølgelig fortsat fortsætte den aktive teststrategi og de mange foranstaltninger for at hindre smittespredning“.

Få svar på de mest stillede spørgsmål relateret til corona-virus og ferierejser i Portugal her.

Læs mere om rejser til Portugal her. Vi har skrevet en del om Portugal og ønsket om at åbne for turister. Blandt andet her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.