Schweizisk skiområde indvier verdens tungeste trekablede gondol-lift

Grindelwald. Den 5. december indvier den schweiziske bjergby Grindelwald den helt nye Eiger Express, der bliver verdens tungeste gondollift med tre kabler. Liften udgør anden og sidste etape af det imponerende liftprojekt V-Cableway, der har kostet over tre milliarder kroner. Dermed sparer man fremover 47 minutters transporttid på turen op til både pisterne og Europas højest beliggende togstation på bjerget Jungfraujoch.

Grindelwald
Nostalgisk billede fra den gamle togbane. Fra december bliver det både hurtigere og lettere at komme til bjergbyerne med offentlig transport. Foto: PR.

I den kommende vintersæson bliver det nemmere end nogensinde før at tage på skiferie i den schweiziske bjergby Grindelwald. Anden del af det ambitiøse projekt V-Cableway står nemlig færdigt den 5. december. Projektet har samlet kostet 470 millioner CHF – svarende til 3,2 milliarder danske kroner.

Verdens tungeste gondol med tre kabler

V-Cableway-projektet består af to gondol-lifter fra Grindelwald op til bjergene Männlichen og Eigergletscher. Første etape (til Männlichen) blev indviet sidste år, og den 5. december i år åbner den længe ventede Eiger Express (til Eigergletscher), der slår rekorden som verdens tungeste trekablede gondol nogensinde.

Eiger Express kan med 44 gondoler med hver 26 sæder transportere 2.200 passagerer hver time. Den høje kapacitet vil naturligt minimere kø og ventetid på turen mod bjergtoppen. Desuden har hver kabine opvarmede vinduer, så man er sikret en fantastisk udsigt uanset vejret, ligesom der er wifi og varme i sæderne. Al strøm genereres af kablerne, der trækker lifterne opad.

Grindelwald

– I disse vanskelige tider ønsker vi at sende et positivt signal til turismeaktørerne i Jungfrau-regionen og Bern – og vi tror på, at dette projekt vil hjælpe os med at komme stærkere ud af krisen på den anden side, siger Urs Kessler, direktør for Jungfrau Railways, der står bag det imponerende projekt.

Spar 47 minutters transporttid

Med det nye liftprojekt kan man langt hurtigere end tidligere tage med offentlig transport fra flere af Schweiz’ store byer til både pisterne og Europas højest beliggende togstation, der ligger knap en halv times togtur fra Eigergletscher.

Eksempelvis sparer man 47 minutters rejsetid på turen fra Interlaken til Jungfraujoch, ligesom det er tilfældet på rejsen fra hhv. Zürich og Bern til både Jungfraujoch og Eigergletscher (skiløjperne).

Ikonisk skiområde med World Cup-pist

Byen Grindelwald ligger for foden af bjergene Eiger og Wetterhorn og er den største skidestination i Jungfrau-regionen. Alligevel kan området bryste sig af nogle yderst konkurrencedygtige hotelpriser sammenlignet med andre schweiziske skiområder. Byen har været et hit blandt turister siden slutningen af det 18. århundrede, men området har især været velbesøgt siden togstationen på Jungfraujoch – også kendt som “Top of Europe” – blev etableret i 1912.

Om vinteren kommer gæster hertil for at udforske de omkring 206 kilometer pister i Jungfrau-regionen, mens de om sommeren nyder naturen langs de mange vandrestier.

Grindelwald-området har i alt 160 km pister – heriblandt Lauberhorn, der hvert år er vært for World Cup i alpinski. Samtidig er her 300 km naturskønne vandrestier, hvoraf 80 km også kan udforskes i vintermånederne.

Praktisk information

Der går tog til Grindelwald fra de fleste byer i Schweiz.

I bunden af de to nye lifter etableres der en ny terminal, som samler offentlig transport, omkring 1.000 parkeringspladser samt shopping-faciliteter.

Læs mere om destinationen her. Vi har tidligere nævnt projektet. Se her.

Transporttid før og nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.