Graceland, Memphis, Tennessee

Besøg Graceland i Memphis Tennessee. Fan eller ej, Elvis Presleys hjem Graceland lidt uden for Memphis i Tennessee skal bare ses, hvis du alligevel er på de kanter. Men forbered dig på de mange hundrede Elvis-pilgrimme, der hver dag i andægtighed besøger Graceland.

Elvis Presley Boulevard

Graceland ligger på Elvis Presley Boulevard (selvfølgelig!) cirka et kvarters kørsel uden for Downtown Memphis. Det er let at finde, der er masser af parkeringspladser og det er let at finde rundt.

Men selvom billetter til Graceland (og evt. de mange forskellige ekstraudstillinger) nemt kan købes online, slipper gæsterne ikke for en tur gennem besøgscenteret, der ligger over for selve Graceland. Det er her, du parkerer og det er også her, du liner op i køen til shuttlebussen, der kører op til Graceland. Det er nemlig ikke muligt selv at gå eller køre op til huset.

Multimedieguidet tur

Shuttlebussen fra besøgscenteret tager ikke ret lang tid, nogle få minutter. Man kører over Elvis Presley Boulevard og ind gennem gitterporten op til huset. Ved et besøg i Graceland Memphis Tennesse er det ikke absolut nødvendigt at benytte sig af de elektronisk guidede ture, men det er en rigtig god ide. På den måde bliver du ført fra sted til sted i og uden for huset og får gode historier om især Elvis. Men der er også gode historier om gæsterne, der besøgte Graceland, hans manager, familie og meget mere. Vi havde i hvert fald stor fornøjelse af vores elektronisk guidede tur.

Besøg Graceland i Memphis Tennessee
Graceland er faktisk ikke så stort og prangende, som man måske har forestillet sig. Det er nærmere lidt småt i det. Elvis købte huset i 1957 og det var hans hjem indtil hans død i 1977.
Kitsch

Når du besøger Graceland, er det ikke alle husets værelser, du kan komme til at se. Hele førstesalen er lukket land for besøgende, og du kan heller ikke gå ind i de rum, der er tilgængelige. Det er ikke tilladt for eksempel gå rundt om Elvis’ spisebord eller sidde i en af hans lænestole.

Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men hvis det strejfer dig, at Graceland er indrettet ualmindeligt kitschet, er du nok ikke den eneste, der har tænkt sådan. Stilen i hele huset emmer af de tidlige 1970’ere. Her er møbleret med Elvis’ egne møbler og i Elvis’ egen smag.

Det er ikke sådan, at stuerne står 100% som den dag, Elvis døde, men det er heller ikke sådan, at alt er lavet om eller indrettet med moderne møbler. Det er både sjovt og autentisk at se denne 1970’er tidslomme. Men lad endelig være med at fnise for meget ad Junglerummet, de hvide lædermøbler og alt det andet.

Der er mange gæster, for hvem et besøg i Graceland i Memphis Tennessee nærmest har karakter af pilgrimsrejse.

Spisestuen på Graceland. Elvis var som bekendt glad for mad, og der er også et flot 1970’er-køkken i huset, hvor en kok tilberedte Elvis’ yndlingsretter.
Elvis’ minde- og meditiationshave

Elvis døde som bekendt i 1977 og er stedt til hvile i haven i Graceland sammen med de øvrige medlemmer af sin familie. Minde- og meditationshaven er sidste stop på turen rundt på selve Graceland. Her defilerer fans og andre besøgende andægtigt forbi. Det er ikke usædvanligt at folk græder.

Selvom du måske ikke selv er fan eller måske synes det hele er alt for meget, så vent med at kritisere noget som helst til du er uden for hørevidde. For det bliver nemlig hurtigt alt, alt for meget, hvis man ikke er dedikeret fan. Selv som helt almindelige respektfulde, tolerante og høflige mennesker, havde vi lidt svært ved at tage det 100% alvorlig til sidst. Der er mange besøgende, for hvem besøget på Graceland er en meget, meget stor ting.

Besøg Graceland i Memphis Tennessee
Her ligger The King begravet.
Mere Elvis

Det er selvfølgelig ikke gjort med bare at besøge selve huset. Det er ikke engang ret stort. Heldigvis er der et utal af andre udstillinger i og omkring selve huset.

Du kan se Elvis’ privatfly, hans biler, hans showdragter, plakater, de mange guldplader, The King modtog. Der er også et udvalg af ting og sager fans har sendt til Elvis igennem tiden, også efter hans død.

Køb de dyre billetter

Vi anbefaler absolut at du investerer i en af de billetter, der giver adgang til så mange herligheder som muligt. Billetterne er ret dyre, og du tænker måske, at du ikke engang er fan af Elvis.

Men kast dig nu bare ud i det alligevel. Det er faktisk både spændende, interessant, et vigtigt mindesmærke og et stykke moderne, amerikansk historie, man kan opleve i Graceland.

Vi vil gerne indrømme, at det indimellem blev en smule for meget. Vi er ikke Elvisfans som sådan. Hele den kult, der er omkring ham, er egentlig sjov og interessant nok at opleve. Men kun til en vis grænse. Når det er sagt, så ville vi ikke tøve med at besøge Graceland i Memphis Tennessee igen, hvis rejsen engang skulle gå forbi.

Der er mange andre ting at opleve i Memphis. Og det er ikke så underligt, at rigtig meget i Memphis har med musik – mest rock’n’roll – at gøre. Samtidig er der mange restauranter med lækker sydstatsmad og mange barer og klubber steder at gå ud. Det foregår især i Beale Street og gaderne omkring Beale Street.

Læs også vores indlæg om Sun Studio, der også ligger i Memphis, Tennesse.

Graceland i Memphis Tennessee
Nogle af de mange plader i ædelt metal, som Elvis modtog gennem sin karriere.

Gracelands hjemmeside er særdeles nyttig med masser af god info om både Elvis, huset og de mange forskellige udstillinger, arrangementer og aktiviteter, der er i Graceland. Du kan også købe billetter via hjemmesiden.

Indlægget er oprindeligt udgivet 11. november 2016. Opdateret 23. maj 2022 med mindre rettelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.