Georgetown i Washington, DC

Georgetown i Washington, DC er den historiske del af USA’s hovedstad. Det er her, de ældste bygninger ligger. Bydelen er grundlagt længe før, der overhovedet var noget, der hed Washington, DC, og var faktisk længe en by i sin egen ret. Først i 1895 blev Georgetown en bydel i DC. Bydelen har gode attraktioner og skønne nabolag at gå på opdagelse i. Og selvom Georgetown er forholdsvis stor, kan det bedst betale sig at lade bilen stå og udforske til fods i stedet.

Hovedstrøgene i Georgetown hedder Wisconsin Avenue og M Street. Det er her, man finder de fleste forretninger, og her ligger også både restauranter og barer. Den sydligste del af Georgetown består af den moderniserede havnefront. Her er der hyggeligt at spadsere langs Potomac-floden, og der ligger også flere restauranter og barer nede mod floden. I julemåneden er der tillige juletræ og skøjteløb på havnefronten.

Alfabetisk rækkefølge og nummererede gader

Gaderne i Georgetown har som i resten af DC tal eller bogstaver, hvis der da ikke er tale om en af de store avenuer, der alle har navne efter USA’s stater. Og indimellem er der små stræder, der har et “almindeligt” gadenavn. Det er et levn fra dengang, Georgetown var en selvstændig by.

Georgetown begynder omkring 27. gade og indeholder gaderne op til omkring 37. og 38. Her ligger det verdensberømte Georgetown University, som har mange kendte tidligere studerende og hvis campus altid er et besøg værd. Også selvom man ikke er indskrevet på universitetet.

Campus på Georgetown University.

Tæt på universitetet ligger også den såkaldte Exorcist-trappen. Det er en vanvittig stejl trappe, som blev en seværdighed efter at den spillede en større rolle i gyserfilmen Excorcisten.

M Street

Nede på M Street, der som nævnt er et af bydelens hovedstrøg, kan man blandt andet besøge Old Stone House. Det gamle stenhus er Georgetown og Washington, DC’s ældste bygning. Det blev bygget i 1766, og selvom det ikke er videre gammelt for en europæer, er det ret gammelt set med amerikanske øjne. Old Stone House hører under den amerikanske National Park Service, og det betyder blandt andet, at der er gratis entré.

Lidt længere oppe ad M street, forbi Wiscosin Avenue, ligger Georgetown Cupcake. Det er nærmere bestemt på hjørnet af M og 33. Her vil man ofte opleve kø langt ned ad gaden, og det er først og fremmest fordi det er nogle gode cupcakes. Men ejerne, to søstre, er også kendte fra TV, hvor de på kanalen TLC har haft deres eget cupcake-program. Og så hjælper det også, at tidligere præsident Obamas to døtre har holdt børnefødselsdag på stedet.

Wisconsin Avenue og sidegaderne

Hvis man i stedet går op ad Wisconsin Avenue, passerer man forbi en række alfabetiserede sidegader. Det er her, man finder de gamle, fine byhuse, som Georgetown i Washington, DC er fyldt med. De ligger på række langs træklædte gader, flere steder dukker også store villaer med haver op langs vejen.

Inden man kommer så langt som til S Street og den fine park og museum Dumbarton Oaks, bør man lægge mærke til Martin’s Tavern på hjørnet af Wisconsin og N Street. Det siges, at det var her, John F. Kennedy friede til Jacqueline Bouvier. Da parret senere var blevet gift, boede de i et rødmalet hus længere nede ad N Street. Det er nummer 3260.

Sidegaderne er i det hele taget meget velegende til spadsereture. Her er masser af historiske huse, brolagte gader og småbutikker, der er interessante at stikke næsen inden for hos. Og så er der aldrig langt til en kop kaffe på en lille café, et lille galleri eller noget andet, man kan dvæle ved.

Brug en hel dag, en halv dag eller flere dage i Georgetown i Washington, DC. Der er mange flere ting at se og opleve end det, vi har skrevet om her. Du kan også læse, hvad vi ellers har skrevet om udflugter fra Washington, DC for eksempel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.