Miami får sin første Michelinguide

Florida Michelin. Torsdag den 9. juni 2022 blev MICHELIN Guiden for første gang nogensinde udgivet i Miami, Orlando og Tampa. Der er blevet uddelt i alt 15 MICHELIN-stjerner, hvoraf 11 af dem kan findes i Greater Miami og Miami Beach, inklusiv den eneste to-stjernede restaurant L’Atelier de Joël Robuchon Miami. Derudover blev 29 restauranter hædret med Bib Gourmand-betegnelsen.

David Whitaker, formand og direktør for the Greater Miami Convention & Visitors Bureau, fortæller at der i Miami og Miami Beach de seneste år har været en stor tilstrømning af kulinariske kvalitetskoncepter, og at de er glade for endelig at kunne introducere Floridas MICHELIN Guiden for første gang nogensinde i samarbejde med VISIT Florida og deres kollegaer i Orlando og Tampa.

Her er nogle af de MICHELIN-stjerner, man kan finde i Miami og Miami Beach:

L’Atelier de Joël Robuchon

L’Atelier de Joël Robuchon er den eneste restaurant som har fået tildelt to stjerner. Stedet er moderne indrettet med et åbent køkken, palisandervægge og læderstole. Menukortet på restauranten byder på både mindre smagsanretninger og hovedretter inspireret af det franske køkken, men det anbefales at man går med restaurantens sæsonbestemte menu. 

Cote Miami

Cote Miami er et koreansk steakhouse, der af MICHELIN-guiden beskrives som et tempel for smukt marmoreret og lagret oksekød. Ligesom på restaurantens originale placering i New York City, finder man herråvarer i topkvalitet og lækre krydrede retter. Folk, som besøger restauranten for første gang, anbefales at prøve “Butcher’s Feast”.

Det er første gang, Michelinguiden kommer til Florida. Foto: PR.

Los Félix

Los Félix er indrettet lyst og med masser af kunst og et væld af farver. Stedet byder på kreativ mexicansk madlavning, der giver enhver, som lægger vejen forbi en smagsoplevelse uden lige. Et af de seneste højdepunkter er bl.a. restaurantens svinekæbe-carnitas med et utal af salsaer, og grillet blæksprutte hvor guacamolen er skiftet ud med “rødbede-mole”.

Du finder andre MICHELIN-stjerner i Miami og Miami Beach på restauranterne Ariete, Boia De, The Den på Sushi Azabu Miami, Elcielo Miami, Hiden, Le Jardinier, Stubborn Seed og The Surf Club Restaurant. 

Den fulde guide er tilgængelig på MICHELIN Guidens hjemmeside, som også kan downloades som app til iOS og Android. 


For flere gastronomiske tips og rejseinspiration til Miami se her. Vi har også skrevet om Miami og Florida tidligere, for eksempel her, hvor det handler om at rejse off the beaten track i staten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.