Film og tv-serier i Georgia

Staten Georgia i det sydlige USA er en af de mest yndede locations, når film- og tv-branchen leder efter passende steder at optage nye film og tv-serier.

De gamle byer og huse, den meget varierede natur med både bjerge, søer, hav og sumpet lavland og ikke mindst store, professionelle studier tiltrækker filmfolk fra hele USA.

Tag med til en håndfuld locations, der har lagt kulisse til verdenskendte film og en enkelt tv-serie. Du skal bruge bil for at komme rundt, så de forskellige locations er oplagte på et roadtrip i Sydstaterne, hvor du måske også gerne vil se noget andet end de klassiske seværdigheder.

Pinewood Studios -Fayetteville

I forstaden Fayetteville cirka en halv times kørsel fra downtown Atlanta ligger Pinewood-studierne. Studierne og dets locations i umiddelbar nærhed er desværre ikke åbne for publikum.

Der er dog indimellem en slags åbent hus-arrangementer, som man kan blive skrevet op til via hjemmesiden

Nogle af de film og tv-serier, der fornyligt er blevet optaget i Pinewood-studierne og på locations i Georgia er blandt andet Godzilla: King of Monsters, Avengers: Infinity War, Spider-Man: Homecoming, Stranger Things, Ozark og Atlanta.

Atlanta Georgia Y'allywood
Atlanta er blevet Sydens Hollywood med store studier, og mange filmfolk kommer til byen for at finde de rette locations.

TIP:

Selvom du ikke kan besøge studierne, kan du alligevel få en lille forsmag, for Studio Café, der faktisk ligger i Pinewood-studiernes produktionscenter er åbent for alle. Du kan se åbningstider, menu og andet her

FILM: Hunger Games – Atlanta

Hunger Games trilogien er filmatiseret i fire film, og på nær den første, er de alle optaget på locations i Georgia. Bøgerne og filmene følger teenageren Katniss Everdeen, der i et dystopisk og diktatorisk Amerika deltager i det ultravoldelige realityprogram Hunger Games.

Filmene er blandt andet optaget i Atlanta, hvor du for eksempel kan besøge hotel Atlanta Marriott Marquis, hvis syrede og futuristiske atrium er med i filmen Mockingjay. Du kan også besøge Swan House, der er en del af Atlanta History Center. Swan House var kulisse til præsident Snows palads i filmene.

Vi har også læst bøgerne. Se mere om det her.

TIP:

Vil du se flere Hunger Games-locations? Så tag på en Victory Tour  næste gang du er i Atlanta.

FILM: Stegte grønne tomater – Juliette

Juliette, der ligger lidt over en times kørsel syd for Atlanta, viste sig i 1991 at være den perfekte kulisse for filmen Stegte grønne tomater. Både bog og film foregår ganske vist i den fiktive by Whistle Stop i Alabama, men der skulle ikke ret meget til for at få den lille by Juliette til at ligne et sydstatssamfund anno 1920’erne og 30’erne.

Juliette Georgia
Juliette viste sig at være den perfekte kulisse til filmen Stegte grønne tomater, der blev optaget i 1991.

Bogen og filmen handler om den midaldrende, usikre Evelyn, som ikke rigtigt kan finde ud af noget, er selvudslettende og aldrig rigtig glad. Da hun møder den ældre Ninny på et plejehjem, kommer der dog anderledes skub i hendes liv, da hun bliver inspireret af Ninnys historier om foretagsomme Idgie og Ruth, som åbnede The Whistle Stop Café.

Og netop cafeen er ikke en kulisse bygget af filmfolk. Bygningen er ægte og opført i 1927. Det var dog først med filmholdets komme, at den blev til en café. Tidligere har den været både butik og kontor. Da optagelserne til filmen var færdige, købte nogle lokale cafeen, og i dag er den en turistattraktion og fungerende café. Den ligger på McCrackin Street i Juliette, som i sig selv ligner en kulisse fra filmen. Der er souvenir- og gavebutikker i gaden.

Du kan også læse vores anmeldelse af bogen her.

Juliette Georgia stegte grønne tomater
Her serverede Idgie og Ruth deres stegte grønne tomater – og den særlige barbeque, de også stod bag. Cafeen serverer også stegte grønne tomater i dag.

TIP:

Vil du selv lave stegte grønne tomater inden du smager dem på The Whistle Stop Café? Tjek Lone Landmands opskrift her

Juliette Georgia stegte grønne tomater
The Whistle Stop Cafe i Juliette serverer de stegte grønne tomater med klassisk iste.

FILM: Forrest Gump – Savannah

Savannahs velbevarede historiske bymidte er karakteriseret ved utallige små grønne pladser – squares – som er omkranset af gamle sydstatsvillaer, nogle af dem meget store og i dag omdannet til museumshuse, små hoteller og lignende.

Filmen om den lidt tilbagestående, men rare Forrest Gump, der i løbet af sit liv både møder en ung Elvis Presley, bliver fodboldstjerne, deltager i Vietnamkrigen og møder præsident Nixon, er blandt andet optaget i Savannah.

Forrest sidder nemlig på en bænk ved et busstoppested på Chippewa Square i Savannah i løbet af det meste af filmen og fortæller om sit liv til forbipasserende. Bænken var en rekvisit, der i dag er udstillet på Savannah History Museum, men pladsen er ægte nok, og det er ikke umuligt at møde en Forrest Gump-imitator, der på drævende sydstatsamerikansk fortæller, at ”Life is like a box of chocolates…”.

Bænken i filmen stod på pladsens nordside mod Bull Street.

Savannah Georgia Forrest Gump
En Forrest Gump-imitator i Savannah, Georgia.

Statuen, der står midt på pladsen forestiller James Oglethorpe, som grundlagde staten Georgia. Pladsen er opkaldt efter slaget ved Chippewa i 1812, som amerikanerne udkæmpede mod briterne.

TIP:

Der er mange muligheder for at komme på rundtur i det historiske Savannah for eksempel med trolleybus og guide. Men der kører også en gratis bus på kryds og tværs i de historiske kvarterer. Her er ingen guidning, men man kan stå af og på som man vil ligesom med trolleybusserne. Se mere her

TV-SERIE: Walking Dead – Senoia

Den post-apokalyptiske serie har kørt siden 2010 og er udelukkende filmet i Georgia, også de episoder, der foregår i Alexandria i staten Virginia.

Walking Dead udspiller sig i en verden, der er overtaget af frådende og sultne zombier og kun få overlevende. Seerne følger en mindre gruppe overlevende med politibetjenten Rick i spidsen, som i løbet af de sæsoner, serien har kørt, har været udsat for lidt af hvert på mange forskellige steder.

Seriens locations ligger spredt i Georgias landskab, og mange af stederne kan man bare køre hen til selv og tjekke ud. Der er dog også steder, hvor man frabeder sig besøgende, selvom stedet er let at finde. Det gælder for eksempel karakterens Hershels gård, der optræder i seriens sæson 2.

Men den lile by Senoia, der ligger lidt over en halv times kørsel fra Atlanta, byder gerne gæster velkomne. Byen lægger kulisse til både Woodbury og Alexandria, der begge er vigtige byer fra sæson 3. Her kan besøgende få guidede ture, der er Walking Dead-butik og en bar, der er ejet af nogle af skuespillerne i serien. Tjek mulighed for guidede ture her

Senoia Walking Dead
Den lille by Senoia har taget godt imod berømmelsen, der følger med som kulisse i den populære serie Walking Dead. Her er blandt andet en Walking Dead-butik.

TIP:

Tjek mange flere Walking Dead-locations ud her fra samtlige sæsoner (1-8). 

5 Kommentarer on “Film og tv-serier i Georgia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.