Vidste du det om Virginia?

Ferie i Virginia. Virginia er en lidt overset stat, i hvert fald når danskerne rejser på ferie til USA. Det er synd, for staten byder på et utal af oplevelser, de smukkeste veje at køre på, vild natur, strande, gamle plantager, museer, masser af restauranter og så meget historie, at man umuligt kan nå det hele. Virginia har bjerge, hav, floder, dale og skove. Statens motto er Virginia is for Lovers, og det er det, det hele handler om: at finde det, man elsker. Her får du nogle fun facts om Virginia, som du måske ikke var klar over i forvejen!

 • Hvis du har været i Washington, D.C., har du sikkert også været i Virginia. Begge hovedstadens lufthavne (Washington Dulles International og Reagan National Airport) ligger i Virginia.
 • The Pentagon ligger også i Virginia og ikke i Washington, D.C. Pentagon er den største kontorbygning i verden. Her er dobbelt så meget gulvplads som i en anden stor kontorbygning, nemlig Empire State Building i New York. Og hele U.S. Capitol-bygningen kan ligge i en enkelt af Pentagons fem sektioner. 
 • Arlington National Cemetery med tusinder af soldatergrave, JFK’s grav og de mange mindesmærker over faldne i krig ligger også i Virginia.
 • Selvom du måske har hørt noget andet, så var den første Thanksgiving ikke i Plymouth, men i Virginia. Den foregik i 1619, mens den i Plymouth først fandt sted fire år senere i 1623.
Arlington Cemetery ligger i Virginia, lige over for Washington, DC.

Historien går langt tilbage på ferie i Virginia

 • Old Dominion er Virginias kælenavn. Men staten kaldes også Mother of Presidents og Mother of States. Kælenavnet Old Dominion stammer formentlig fra det faktum, at Virginia var det første – og dermed det ældste – af de områder, som kongerne og dronningerne i England dominerede. Måske kender du country-bandet Old Dominion? De stammer fra Virginia. Selvfølgelig.
 • I begyndelsen var alle amerikanere fra Virginia. Dronning Elizabeth I gav i 1584 Sir Walter Raleigh frit spil til at kolonisere alt nyt britisk territorium. Det inkluderede alt nord for Florida (der var spansk) og syd for Canada (der var fransk). Alt, hvad der blev koloniseret blev herefter opkaldt efter “The Virgin Queen” og kom til at hedde Virginia. Det var først senere, at de forskellige kolonier – der senere blev til stater – blev formet. På ferie i Virginia er det umuligt ikke at støde på historien hele tiden.
 • Virginia er et commonwealth. Konstitutionelt set er der ingen forskel på om man er en stat eller et commonwealth.  Commonwealth betød oprindeligt en region, der blev styret af folket, ikke af en monark. Ved at kalde sig selv et commonwealth, lod Virginia den engelske trone vide, at de ønskede uafhængighed.
 • Uagtet at Disney siger noget andet, blev Pochahontas ikke gift med John Smith. Hun giftede sig med John Rolfe, manden, der bragte tobakken til Virginia i 1613. Tobak blev Virginias første succesfulde landbrugs- og eksportvare.
James River i Jamestown.

Virginia har fostret flest præsidenter

 • Pocahontas Island, en halvø på Appomattox River i den by, der i dag hedder Petersburg, har arkæologiske spor, der strækker sig tilbage til ca. 6.500 f. Kr. I det sene 1700-tal var halvøen Virginias første bosted for frie sorte. Da Den Amerikanske Borgerkrig begyndte i 1861 var Pochahontas Island det sted i Virginia, hvor der boede flest frie sorte. Her lå op til flere stop på Underground Railroad.
 • På øen Tangier Island, Virginia, taler mange indbyggere en dialekt, der blev talt i England omkring 1660.
 • Virginia har fostret hele otte amerikanske præsidenter. Det er flere end nogen anden stat. Præsidenterne er: George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Henry Harrison, John Tyler, Zachary Taylor og Woodrow Wilson. 
 • Patrick Henry holdt sin legendariske “Giv mig frihed eller giv mig døden!” tale i St. John’s Church i byen Richmond.
 • Præsident Thomas Jefferson designede selv sit imponerende landsted og døbte det Monticello
Intet andet hjem i USA viser så præcist ejerens personlighed som Monticello, Thomas Jefferson arkitektoniske mesterværk. Du kan komme på guidet tur dagligt året rundt, mens ture på den øvrige del af plantagen finder sted mellem april og oktober. Foto: Virginia Tourism Corporation.

Østers, vilde ponyer og vin

 • Amerikas første jordnødder til kommercielt brug blev høstet i Virginia i 1800-tallet. 
 • Bristol i Virginia er det oprindelige Birthplace of Country Music, ikke Nashville. De berømte Bristol Sessions i 1927 lagde grunden til countrymusikken og er fortsat en inspirationskilde for musikere. Den amerikanske kongress anerkendte i 1998, at Bristol er det officielle Birthplace of Country Music. 
 • Virginia er USA’s femtestørste vinproducent, og der er omkring 300 mindre vingårde og butikker i staten.
 • Skal man have østers til sin vin, er det ikke noget problem på ferie i Virginia. Staten er nemlig “Østkystens Østershovedstad”, og i statens otte forskellige østersregioner, bliver der produceret og fanget tonsvis af østers. Hver region producerer østers med hver deres distinkte smag, og der er noget for enhver. 
 • Den berømte vandrerute Appalachian Trail  ligger i flere forskellige stater. Men de fleste mil kan tilbagelægges i Virginia, hvor seriøse vandrere også finder de mest besværlige sektioner på ruten.
 • Virginias “saltvandscowboys” har i næsten 100 år drevet vilde ponyer ud på en svømmetur mellem Assateague Island og Chincoteague Island i det østlige Virginia. Når ponyerne kommer i land bliver de undersøgt af dyrlæger inden nogle af dem kommer på auktion for at samle penge til det lokale brandvæsen. På denne måde sørger man også for at holde bestanden af vilde ponyer nogenlunde i skak.
 • The Wren Building på College of William and Mary er den ældste college-bygning i hele USA. 

Mere om ferie i Virginia

Vi har skrevet flere artikler om Virginia. Du kan for eksempel godt tage på badeferie i staten. Det har vi skrevet om her. Richmond er også et besøg værd, og her foreslår vi fem fede steder, man kan besøge.

Rejs lidt længere mod øst

Virginia er en stat, der rummer så mange oplevelser, at man ikke behøver at besøge andre stater. Men omvendt er man altså ikke så langt væk fra en af vores yndlingsdestinationer i USA, nemlig New York City. Vi har skrevet en del om byen her på siden, og via dette link kan du for eksempel læse om nogle af byens klassiske skyskrabere.

1 Kommentar on “Vidste du det om Virginia?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.