Slesvig-Holsten byder velkommen tilbage

Ferie i Slesvig-Holsten. Tyskland har som rejseland været lukket ned for danskere, siden COVID-19 lagde sin klamme hånd på alt, der har med transport, grænser, hoteller, kultur og restaurationsliv at gøre. Men den tunge hånd er måske ved at løsne sit greb. De nordtyske delstater står i hvert fald mere klar end nogensinde til at byde danskere velkommen tilbage. Det skriver Tysk Turist Information i en pressemeddelelse d. 26. maj 2020.

“Vi står i et vadested i øjeblikket, for det er uvist, hvornår den danske regering vil åbne for grænsen til Tyskland, selvom det må være nært forestående. Derfor kan vi stadigvæk ikke direkte opfordre danskere til at tage på ferie i Tyskland, men vi kan inspirere til ture, som finder sted, umiddelbart efter at grænserne igen er åbne”.

”Naturen i Tyskland, som står badet i pastelfarver i disse uger og måneder, er oplagt at vandre eller cykle i, og der er også nyheder at komme efter på den front. Og så er Tyskland jo et trygt land at rejse i, fordi transportsektor og sundhedssystem minder meget om vores eget”, siger Bo Schou Lauridsen, turistchef for Tysk Turist Information.

Udpluk af nye aktivitetsmuligheder til ferie i Slesvig-Holsten:

Nye cykelruter på Schlei

Meget har ligget stille i disse COVID-19 tider, men ikke alt. Ostseefjord Schlei GmbH (OfS) har udviklet nye cykelruter og også med afstikkere væk fra det eksisterende cykelstisystem. Siden begyndelsen af maj har disse nye ruter været tilgængelige i digital form på app’en “komoot”, men nu kan de også snart indtages fra jernhesten. Landskabet er kuperet her og der, men man belønnes tifold med unikke udsigter midt i et unikt og meget gammelt naturlandskab. Helt perfekt til ferie i Slesvig-Holsten.

Se mere her:

https://www.komoot.com/collection/927987/the-best-tours-on-the-creeping-paths-on-the-baltic-sea-fjord-schlei

https://www.ostseefjordschlei.dk/opdage/aktiv-i-naturen/cykling/

125-års jubilæum for Kielerkanalen

I år fylder Kielerkanalen 125 år, og mens festivitas må vente til næste år, kan man i løbet af de næste måneder selv tage på udflugt til verdens travleste sejlrute, som stadig klart er et besøg værd. Uanset om man vil vandre, cykle eller blot observere både og skibe er der noget at komme efter. De, der er interesseret i kultur og historie, kan parallelt med de fysiske strabadser fordybe sig i små, rolige kanalsamfund, de pittoreske landhuse og de imponerende herregårde og godser.

Kielerkanalruten strækker sig over 325 kilometer og går gennem Slesvig-Holstens fine bagland. Hver dag sejler cirka 110 skibe mellem Brunsbüttel og Kiel fra Nordsøen til Østersøen på verdens mest trafikerede vandvej.

Side om side med krydstogtskibe og andre store skibe kører man gennem eng- og skovlandskaber, forbi søer og floder. Rutens særlige charme ligger i de imponerende slusesystemer og tunneler med i alt 10 broer og 14 færger. Brugen af kanalfærgerne er endda gratis!

Se mere her:

https://www.tinok.de/startseite.html

https://www.sh-tourismus.de/da/aktivitet/cykling/kielerkanalruten

http://125-jahre-nok.de/

Shop amok kombineret med ro i naturen?

Ferie i Slesvig-Holsten behøver ikke være uden adspredelser som for eksempel shopping. Den omkringliggende region i Slesvig-Holsten overrasker. Omfattende naturparker som Aukrug, Westensee og Hüttener Berge indbyder til vandreture, cykelture og besøg i gårdbutikker og hyggelige caféer. Og shopping behøver ikke at forsømmes her: De, der ønsker lidt ’shop amok’ kan gøre det på dage, hvor vejret måske ikke lige er til udendørsliv: Her findes bl.a. det populære Design Outlet Neumünster.

Se mere her:

https://www.sh-tourismus.de/da/landskaber-slesvig-holsten/det-indre

https://www.mcarthurglen.com/da/outlets/de/designer-outlet-neumuenster

100-års jubilæet for den tysk-danske grænse

Så gik der lige 100 år, og det er dermed ligeså længe siden, at den tysk-danske grænse blev trukket. Det er ikke kun en streg på et kort men en streg med en masse historie bag. For næsten 100 år siden kunne godt 182.000 danskere og tyskere nemlig stemme om, hvor grænsen mellem Danmark og Tyskland helt nøjagtigt skulle gå. En god grund til at tage en lille tur tilbage i tiden. Forskellige ”historiefortællinger” i Flensburg giver et indblik i tiden og kan besøges af alle, men måske især af mennesker med interesse for kulturhistorie.

Se mere her:

https://www.fl2020.de/orte

Slesvig-Holstens statsmuseer har igen slået dørene op

En dag fyldt med kunst er – for mange – en inspirerende dag og måske også en dag, der vækker til eftertanke. Turen kan bl.a. gå til Gottorp Slot, hvor man fordyber sig i Weimar-republikkens interessante periode på en udstilling, der forener alle trends i klassisk modernisme!

Museum for Kunst- og Kulturhistorie Gottorp Slot befinder sig i hjertet af Slesvig Holsten på den slesvigske museumsø. Her får museumsgæsterne indsigt i delstatens kunst- og kulturhistoriske kvantespring gennem tiderne. Samtidig lægger museet hvert år lokaler til særudstillinger med kunstnere af nationalt og internationalt format.

https://museum-fuer-kunst-und-kulturgeschichte.de/da/home

Man kan for øjeblikket dedikere et besøg til Ernst Barlach, der i anledning af 150-års fødselsdagen, bliver hædret med et unikt show, som opsummerer alle de kreative faser, den ensomme ekspressionist havde.

https://museum-fuer-kunst-und-kulturgeschichte.de/

Foretrækker man at trække trådene helt frem til i dag og få et moderne verdensbillede, så at sige, kan man tage et kig på udstillingen “Here are the Lemons”, som er skabt af en af de vigtigste tyske moderne kunstnere: Rainer Fetting.

https://museum-fuer-kunst-und-kulturgeschichte.de/de/rainer-fetting

Vi har skrevet om hotel i Flensborg. Læs om det her.

1 Kommentar on “Slesvig-Holsten byder velkommen tilbage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.