Ferietur til Tysklands mest populære familiedestination

Ferie i det nordøstlige Tyskland. Mecklenburg-Vorpommern kan byde på ca. 2.000 km østersøkyst, mere end 30 oplevelsescentre og 90 ferieudbydere godkendt som familieegnede / TUI-Kinderresort, Skywalk Königsstuhl og mulighed for at vaske guld er årets nye turistmagneter. Det skriver Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern e. V i en pressemeddelelse.

Det er især populært blandt familier at holde ferie i det nordøstlige Tyskland. Ifølge rejseanalyser rangerer Mecklenburg-Vorpommerns søer, strande og byer højere på tyske familiers favoritliste over populære feriemål end ferieregionerne i Sydeuropa som f.eks. Italien og Spanien eller også Østrig.

“Rent badevand, en lang række godkendte familievenlige udbydere og operatører samt ‘value for money’ gør Mecklenburg-Vorpommern til et ideelt rejsemål for både voksne og børn”. Det forklarer Tobias Woitendorf, turismekonsulent og direktør for turistorganisationen Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern.

Alt det, som tyske familier sætter så stor pris, vil være endnu mere attraktivt for skandinaviske gæster til april 2023. Til april kan danske og svenske gæster komme fra Trelleborg til Rügen på bare 2,5 time med en ny færgeforbindelse. Desuden er der også overfarter mellem Gedser eller Trelleborg og Rostock.

Nye ‘legepladser’ for familier

Familier på ferie i det nordøstlige Tyskland kan især glæde sig til, at udsigtsplatformen Königsweg på Rügen bliver færdig. Fra den såkaldte Skywalk Königsstuhl kan gæster fra den 22. april 2023 nyde en fascinerende udsigt over kridtkysten, Østersøen og kridtklinten Königsstuhl.

Hvis man mere er til flotte promenadebroer og typisk badestedsarkitektur med majestætiske bygninger på Tysklands solskinsø Usedom, kan man allerede nu tjekke ind på det nye TUI Suneo Kinderresort i Trassenheide sammen med de små eventyrlystne poder.

Ferie i det nordøstlige Tyskland
Strandene i det nordøstlige Tyskland er super børnevenlige. Foto: PR.

Blot 10 minutters gang fra Østersøen venter et bilfrit legeparadis midt inde i 12 naturbeskyttelsesområder. I Groß Kordshagen nogle få kilometer længere mod vest åbner et næsten fem hektar stort wellness-campingresort i sommeren 2023.

Pladsen kan også byde på udendørs pool, beachvolleybane, outdoor-legepladser samt en sports- og spillebar. I den nye oplevelsespark i Boltenhagen venter der masser af sjov og spas, og i Camp David Adventure Park kan man få et slag minigolf, hygge sig på vandlegepladsen eller prøve at vaske guld.

Oplevelsescentre mellem østersøkysten og sølandskabet

Der venter betagende møder med Mecklenburg-Vorpommerns mangfoldige natur i de mere end 30 naturoplevelsescentre. Det gælder f.eks. Darwineum i Rostocks Zoologiske Have, i Müritzeum i Waren (Müritz) eller i naturarvscentret på Rügen. Her giver multivisionsshows, interaktive udstillinger og audioguides samt infotavler et indblik i regionens flora og fauna. Børnene får f.eks. mere at vide om, hvordan de hvide klinter langs Rügens kyst er opstået, og hvordan undervandsverdenen i Tysklands største indsø Müritz ser ud.

Familieferie med kvalitetsprædikat både ved stranden og inde i landet

En af grundene til at ferie i det nordøstlige Tyskland er populært blandt familier, er turistorganisationens kvalitetsprædikat “Familienurlaub MV – Geprüfte Qualität”. I 2023 er mere end 90 oplevelsesudbydere, overnatnings- og feriesteder blevet tildelt prædikatet “Urlaubskönig Gustav”,. Prædikatet er en fisk med en gylden krone. Inden udbydere og byer kan blive tildelt prædikatet, vurderer en uafhængig jury særlige fordele for børnefamilier det pågældende sted. For eksempel om der er tilstrækkelige legemuligheder, service og sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere om Mecklenburg-Vorpommern her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.