Fem fede steder i Richmond, Virginia

Richmond, Virginia. Richmond blev cool, mens du kiggede væk … Det er heldigvis længe siden, at Richmond, hovedstaden i Virginia, var en af USA’s mest kriminelle byer, som ingen rigtigt havde lyst til at besøge. I dag kan besøgende trygt bevæge sig rundt de fleste steder, og der er mange spændende ting at dykke ned i. Vi har udvalgt fem steder, vi elsker i Richmond.

The Poe Museum.  Forfatteren Edgar Allan Poe er et af Richmonds mest berømte bysbørn, selvom han var født i Boston og i øvrigt døde i Baltimore kun 40 år gammel. Han flyttede til noget familie i Richmond endnu mens han var dreng efter at hans biologiske forældre var døde. Med afstikkere til både Europa og andre steder i USA blev han dog boende i Richmond til sin død. Poe er ophavsmand til den moderne kriminalroman, og hans forfatterskab kaldes ofte for gotisk. Både digte, noveller og andre værker er da også fyldte med overnaturlighed, ravne, sorte katte og anden uhygge. The Poe Museum i Richmond ligger i et gammelt hus, hvor der er udstillet blandt andet møbler, originalmanuskripter og meget andet fra Edgar Allan Poe. Værd at besøge for Poefans, litteraturfans og historiefans.

Se museets meget informative hjemmeside her.

Poe Museum ligger i et gammelt hus i Richmond, men dog ikke det hus, Edgar Allan Poe voksede op i. Det hus eksisterer nemlig ikke længere.

Raceopdeling

Maggie Walkers hus. Virginia er en sydstat, og derfor var byen også raceopdelt efter borgerkrigen, der sluttede i 1865. Nabolaget i Richmond, hvor de sorte boede, hedder Jackson Ward, og her lå alt, hvad indbyggerne havde brug for: forretninger, læger, advokatkontorer, skoler og så videre. En af områdets mest driftige personer var Maggie Walker. Hun voksede op under fattige kår, men blev allerede som yngre ret hurtigt velhavende, blandt andet på at drive bankforretning. Hendes store hus i Jackson Ward, hvor hun boede med sin familie, er åbent for besøgende, og stærkt anbefalelsesværdigt. Huset er nationalt mindesmærke, og de rangere, der er ansat på stedet fungerer også som guider på ture rundt i Maggie Walkers hus – og de er dygtige.

Det er gratis at besøge huset og få omvisning, men man kan donere penge efterfølgende. Læs mere om Maggie Walkers hus her.

Richmond, Virginia.
Maggie Walkers hus i Jackson Ward i Richmond er fredet og et nationalt mindesmærke.

Øl & Røg

Jackson’s Beer Garden and Smoke House. Midt i det gamle, sorte nabolag Jackson Ward gemmer der sig en uprætentiøs restaurant, der serverer røget kød i alle afskygninger. Restauranten har egen rygeovn i baggården, og kokken møder hver dag ind for at påbegynde nye røgninger af svin, okse, lam, fjerkræ med mere. Gårdhaven fungerer også som udeserveringssted, når vejret er til det. Maden er skøn, men det er ejeren, Cynthia, og hendes superservicemindede personale der gør, at Jackson’s Beer Garden and Smoke House er vores yndlingsrestaurant i Richmond.

Se restaurantens hjemmeside her.

Tegneserier i massevis

Jo, man skal nok være interesseret i tegneserier og grafiske romaner før man opsøger Velocity Comics, der ligger tæt på en af de store universitetsområder i Richmond. Er man til gengæld vild med netop dette, er det som at komme i himlen at ose rundt blandt tegneserier og tegneserierelateret merchandise i Velocity Comics. Her er ganske enkelt et enestående stort udvalg, og personalet er altid klar til en tegneseriesnak. Har man mod på at slæbe sig en pukkel til, når man skal hjem, er tegneserier også billigere i USA end de er i Danmark.

Velocity City skriver en blog, som du kan finde her. Der er også anvisninger til, hvordan du finder butikken.

Et kontroversielt museum

Museum of the Confederacy. Som bekendt var det Nordstaterne, der vandt den amerikanske borgerkrig. Richmond var  Konføderationens, altså Sydstaterne, hovedstad, og her boede også Konføderationens første og eneste præsident, Jefferson Davis. Richmonds “White House” ligger side om side med Museum of the Confederacy, et museum, der kun anskuer borgerkrigen fra Sydstaternes side. Det er et sobert museum, der som sådan ikke tager parti, men det er kun genstande, der har med Sydstaterne at gøre, som er udstillet. Her kan man blandet andet se general Robert E. Lees feltudstyr, flere eksempler på det kontroversielle sydstatsflag og mange andre genstande.

Læs mere om museet her, hvor du også kan læse om det andet store borgerkrigsmuseum i Richmond som anskuer krigen fra flere sider.

Richmond, Virginia.
På Museum of the Confederacy i Richmond kan du se flere forskellige typer af sydstatsflag.

Husk at du kan læse meget mere om USA her på rejseartikler.dk. Vi har blandt meget andet skrevet om 09/11 mindesmærket i New York.

3 Kommentarer on “Fem fede steder i Richmond, Virginia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.