Europas to venligste byer ligger i Irland

Europas venligste byer. Hele to af de mest venlige byer i Europa kan besøges i naturskønne Irland. Galway og Dublin topper nemlig listen over Europas ti venligste byer, ifølge det anerkendte amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveller. De ligger på hhv. første- og andenpladsen. Samtidig fremhæves Galway som Irlands mest interessante foodie-rejsemål.

Drømmer man om venlige lokalbefolkninger og naturskønne oplevelser, når det igen bliver muligt at rejse ud i verden, kan man overveje at kigge nærmere på Irland. Her finder man nemlig, ifølge det anerkendte amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveller, de to mest venlige byer i hele Europa. Årets europæiske kulturhovedstad Galway og hovedstaden Dublin. Listen er lavet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt hundredtusindvis af magasinets læsere.

Galway også interessant som foodierejsemål

– Vi er glade for og stolte af, at to irske byer ligger øverst på listen. Men vi er ikke overraskede, for irerne er generelt kendt som et venligt folkefærd. Den irske personlighed er kendetegnet af passion, venlighed og humor. Det betyder, tror jeg, at turisterne kommer ind under huden på de lokale. Når tiden er rigtig og det igen er sikkert, glæder vi os til igen at byde turister velkommen i Irland. Det siger Aileen Hickey, Market Manager hos Tourism Irelands nordiske kontor i København.

Europas venligste byer
Middle Street i en af Europas venligste byer, Galway i Irland. Foto: PR.

Galway på førstepladsen fremhæves desuden som “Irlands mest interessante destination for foodies”. Faktisk har den tidligere madredaktør på britisk Vogue udtalt, at Galway er på vej ind i samme “restaurant-revolution”, som København oplevede for omkring 15 år siden – med fokus på lokale råvarer.

Oplev venligheden på lokale pubs og spisesteder

Vil man selv opleve venligheden i Galway eller Dublin, er det bedste sted at møde lokalbefolkningen efter sigende netop på de lokale spisesteder og pubs.

Blandt de mest anbefalelsesværdige pubs i Galway er bl.a. den charmerende Tigh Neachtain med koboltblå og gul facade og Kings Head, der ligger i latinerkvarteret og er blandt byens ældste pubs. På restaurantscenen har særligt de to Michelin-restauranter Aniar og Loam gjort sig bemærket for at fokusere på lokale og sæsonaktuelle råvarer.

Udsigt over floden Liffey fra Liberty Hall, Dublin. Foto: PR.

I Dublin må man ikke snyde sig selv for et besøg på det, der siges at være Irlands ældste pub: Brazen Head. Er man vild med bøger, kan man også kigge forbi The Library Bar, der er indrettet med meterhøje bogreoler og bløde lænestole. Og vil man have autentisk, irsk stemning, bør man besøge Gibney’s i kystlandsbyen Malahide. Pubben har eksisteret siden 1937 og er særligt om fredagen fyldt med lokale, der fejrer fyraften og weekend.

Se listen over Europas venligste byer her. Vi har skrevet mere om for eksempel Dublin her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.