Oplev natur og kultur i England

England er åben for rejsende. Endnu da. Med rejsevejledninger, der ændres fra uge til uge, er det ikke til at sige, hvordan det ser ud om få dage. Men indtil videre er det muligt, at opleve både kultur og natur i England.

England er fyldt med både storbyliv og smuk natur. Dertil kommer de små, typiske landsbyer og tilsammen giver det god mulighed for at kombinere natuoplevelser og storbyferie.

Med inspiration fra VisitBritain foreslår vi en række ferieoplevelser i England med let tilgængelige naturområder tæt på de større byer.

London og omegn

London er en summende hovedstad, og den er fyldt med verdenberømte vartegn og must-see oplevelser. Det gælder for eksempel de meget populære attraktioner som London Eye og Tower of London. Men man kan også afdække royale hotspots og verdensberømte gallerier. Og så er der selvfølgelig også masser af shopping for alle typer af pengepunge i London. Husk at booke populære attraktioner i forvejen, så du ikke går forgæves.

Tæt på London finder man Colne Valley Regional Park, fuld af blåklokkestier, store skovområder, bølgende floder og rolige søer. Den ligger kunet stenkast fra Uxbridge, det vestlige London.

Alternativt kan naturelskere tage en 40-minutters togtur fra det centrale London ud at nyde det bølgende landskab, de traditionelle lokale pubber og historiske landsbyer i Chiltern Hills. Desuden ligger Windsor Great Park på 4.800 hektar mindre end en time med tog fra byens centrum. Her kan du opleve skove, der står i smukt løvfald i efterårsmånederne. Her er også havekunst, historiske monumenter og ikke mindst The Savill Garden, en fantastisk prydhave anlagt i 1930’erne.

Det centrale England – i og omkring Oxford

Charmerende arkitektur og lang historie i videnskabens tegn. Oxford er en fyldt med oplevelser. Byen er også kendt som ‘City of Dreaming Spires’ på grund af de mange spir på de store, majestætiske universitetsbygninger. Oxford har ligesom Cambridge også sin egen “Sukkenes bro”. Blenheim Palace  er på UNESCOs verdensarvsliste og de shoppeglade kan besøge Bicester Village.

England er åben
The Bridge of Sighs (Sukkenes Bro) eller Hertford bridge forbinder to dele af Hertford College over New College Lane i Oxford. Foto (c) VisitBritain og Jon Attenborough

Find ro i det naturskønne North Wessex Downs område. Her er dejlige, grønne landskaber, vindmøller, skove, kanaler og fine, historiske seværdigheder. Du finder blandt andet Highclere Castle omkring 40 minutters køretur fra Oxford. Highclere Castle er i dag mest kendt som location for tv-serien og filmen Downton Abbey.

England er åben for rejser
Highclere Castle tilhører slægten Carnavon. Lord George Carnavon (1866-1923) er kendt for at have finansieret den britiske arkæolog Howard Carter. Howard Carter var ham, der i 1922 fandt den ægyptiske barnekonge Tutankhamons grav. Foto (c) VisitBritain.

Vest for Oxford ligger Cotswolds med nogle af de smukkeste landsbyer i England. I regionen finder du maleriske landskaber, honningfarvede stenhuse og mange steder, man kan få mad og drikke med sæsonens råvarer.

Det østlige England – tæt på Cambridge

Cambridge er en by med arkitektur, historie og romantik, og er mest kendt for de store universitetsområde. Du kan “punte” på floden Cam eller opleve det flotte Fitzwilliam Museum. Fitzwilliam har mange forskellige udstillinger, men vi anbefaler at man i hvert fald aflægger den ægyptiske samling et besøg. Hvis man ikke lige kommer til Cambridge, er København måske tættere på, hvis man gerne vil opleve en ægyptisk samling. Vi har skrevet om den på Glyptoteket her.

Under en time i bil eller med tog fra den lidt Hogwartsagtige universitetsby finder man Bury St Edmunds. Her er der knapt så mange mennesker som i universitetsbyerne. Til gengæld er her historiske klosterruiner, St Edmundsbury Cathedral og Storbritanniens mindste pub.

St Edmundsbury Cathedral i Bury St Edmunds. Foto (c) VisitBritain og Sue Warren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.