Britisk juleklassiker: Mince Pies

Engelsk juletradition. Mince Pies er en klassisk britiske julegodte. I tiden op til jul serveres de næsten altid til te-tid. De små kager har en sprød skorpe og fyld af finthakket frugt (mincemeat).

Mince Pies er en typisk, engelsk juletradition. De kan spises både varme og kolde. Vil du overraske din familie eller venner i den søde juletid med et alternativ til de klassiske julesmåkager til kaffen? Så følg opskriften nedenfor og bag de lækreste engelske mince pies hjemme hos dig selv. Vi har fået opskriften fra VisitBritain.

Visse delikatessebutikker i Danmark sælger også færdiglavet ’mincemeat’, men du kan også bestille online eller lave din egen. Sørg for at gå i gang med forberedelserne mindst én aften før du planlægger at bruge “kødet” i kagerne.

Ingredienser til 600 ml mincemeat (fyld):

75 g brunt sukker
100 ml brandy eller mørk rom
300 g tranebær
150 g rosiner
Revet skal af en appelsin
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1/2 tsk stødt kryddernellike
Et par dråber mandelekstrakt
1/2 tsk vanilleekstrakt
2 spsk honing

Gør sådan:

Skær bær og rosiner i så små stykker som muligt og bland dem i en skål sammen med krydderierne. Bland sukker med de flydende ingredienser og hæld det over de hakkede frugter. Dæk blandingen til og lad den stå mindst natten over.

Ingredienser til tærtedej

150 g blødt smør
375 g mel
125 g sukker
1 knivspids salt
1 stort æg + 1 æg til pensling af tærterne
Stødt melis

Gør sådan:

Forvarm ovnen til 220°C

Bland mel, smør, sukker og 1 æg til en glat dej og lad det hvile i 10 minutter. Rul dejen tyndt ud på en melet flade og skær cirkler ud med en diameter på ca. 10 cm. Placer cirklerne i fordybningerne i en muffinsform og fyld med mincemeat. Rul den resterende dej ud igen og skær cirkler på ca. 7 cm. Tildæk dine Mince Pies med de mindre cirkler og lad dem bage i 20 minutter. Lad dem køle af og drys med melis.

God fornøjelse en skøn, engelsk juletradition. Læs i øvrigt om en anden, engelsk tradition (Afternoon Tea) her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.