Tips og tricks til rejse og roadtrip

Skal du ud at køre i USA? Eller måske være et enkelt sted? Så har du selvfølgelig styr på det med ESTA, og ved, at det kun koster 14 USD, at det ikke er nødvendigt at lade et eller andet firma ansøge på dine vegne til flere hundrede ekstra kroner og at en ESTA ikke giver automatisk adgang til USA, men blot er en rejsetilladelse, de fleste kan søge og få. Du kan under alle omstændigheder læse meget mere om det her.

Du er også helt klar over, at du skal sørge for at have en god rejseforsikring, da det er dyrt (som i ekstremt dyrt) at blive syg i USA. Måske er du allerede forsikret igennem din husstandsforsikring. Tjek det.

Gyldigt pas, kreditkort (gerne to forskellige), kørekort, hvis du skal roadtrippe, medicin … det er der med garanti også styr på. Det er i øvrigt ikke så meget anderledes på andre rejser. Og du ved også alt om, hvordan du skal pakke kufferten eller rygsækken mest praktisk.

Har du allerede været i USA en eller flere gange, er vores små tips måske heller ikke særligt overraskende! Men hvis du endnu ikke har været af sted, vil du måske kunne bruge et enkelt eller to af vores tips til rejsen. Og det faktisk uanset om du skal ud at køre i USA eller holde ferien på en enkelt destination.

Køb nu bare den pakkerejse

En pakkerejse er IKKE nødvendigvis det samme som en grupperejse eller en charterrejse (om end både grupperejser og charterrejser OGSÅ er pakkerejser).

En pakkerejse består af typisk af en flybillet og en såkaldt anden turistmæssig ydelse. Det kunne for eksempel være billeje eller en enkelt overnatning på hotel, men kan i princippet være sammensat på flere forskellige måder.

Forskellen på det, vi her kalder en pakkerejse og en grupperejse er, at du naturligvis selv bestemmer, hvordan din pakkerejse skal sammensættes.

Du er altså ikke lommen på en dårlig guide, der ved mindre om destinationen end dig selv og bestemmer, hvad I skal se. Du er altså heller ikke tvangsindlagt til at rejse i flok med mennesker, du ikke kender.

Det, der er det smarte er, at du er sikret efter den danske lovgivning, som holder rejsebureauerne i særdeles stram snor. Er flyet forsinket, kan du for eksempel være berettiget til at få mistede feriedage refunderet.

Kontakt til rejsebureauet

Du kan rette henvendelse til rejsebureauet, hvis hotellet har smidt jeres booking væk eller der er rotter på værelset. Og skulle uheldet være ude og bureauet gå konkurs, ja så er du sikret alle dine penge igen eller at blive transporteret hjem uden udgifter.

Det lyder jo meget godt, tænker du, men det er da billigere at gøre det selv! Hertil må vi bare sige, at det er det faktisk ikke altid. Når ALT til sidst bliver lagt sammen, er det ofte billigere med en pakkerejse.

Rejsebureauer, der måske sælger 100 senge på et hotel om året har naturligvis meget bedre mulighed for at opnå rabat end du har med en enkelt eller to bookinger.

Og nej, du behøver ikke planlægge hele rejsen i detaljer for at få en pakkerejse. Som sagt kan en flybillet og en enkelt overnatning på hotel være nok til, at du har en pakkerejse. Vi anbefaler, at du sammensætter en pakkerejse med fly, billeje og netop en enkelt nat på hotel. Så er du nemlig sikret, hvis fly eller bil går i kage.

Få has på den værste rejsetræthed på et lufthavnshotel

Efter mange timers flyvning, tidsforskel og rejsestress op til en længere ferie, er det ikke ualmindeligt at ankomme til USA fuldstændig blæst oveni.

Det kan også tage timer at komme gennem immigrationen. Bagageudleveringen kan være langsom og lejebilen ikke parat. Så er det de færreste, der er 100 % klar på at hoppe ind bag rattet og køre derudad i en fremmed bil. Måske et sted, man ikke har været før. Måske endda om aftenen, så det er svært at orientere sig..

Vi synes derfor det er en rigtig god idé at have en reservation på et lufthavnshotel den til første nat. Luthavnshoteller ligger i sagens natur aldrig specielt godt. Der er sjældent noget at se i et lufthavnsområde. Lufthavnshoteller kan også  være endnu mere anonyme end hoteller ellers er.

Men man kan få et velfortjent bad, forhåbentligt et godt måltid og hvile ordentligt ud i en god seng, inden rejsen fortsætter videre næste dag.

Download relevante Google Maps

Amerikanerne kører ganske pænt, og det er nemt at være bilist derovre. Der er god skiltning og det er ikke svært at orientere sig. Ofte er man jo også på eventyr, der gerne skulle tillade, at man ikke nødvendigvis kører den slagne vej hele tiden.

Alligevel kan det være ganske rart at have en GPS, når du skal ud at køre i USA. For eksempel til komme på rette vej ud af en stor lufthavn. Vi har dog oplevet, at der simpelthen ikke var flere GPS’er tilbage, da vi hentede vores bil, selvom vi havde bestilt en sådan ved bookingen.

Damen i udlejningsskranken forklarede, at de ikke længere havde ret mange GPS’er til udlejning.  Undskyldningen var, at langt de fleste bruger smartphone-GPS’er i dag. Det var  en streg i regningen for os, fordi vi ikke havde skænket det en tanke før rejsen. Vi måtte derfor vente med at hente kort ned til vi havde WiFi.

Siden har vi altid downloadet så mange områder som muligt inden afrejse. Selvom det ikke er altid, at Google Maps viser fuldstændig rigtigt, er det en særdeles god erstatning for en rigtig GPS.

Husk at sætte Google Maps til at fravælge motorveje, så den i stedet viser de mere sceniske ruter gennem små og mellemstore byer, marker og skiftende landskaber.

Besøg Starbucks

Blah, tænker du, hvad skal jeg der? Jeg kan da drikke deres tåbelige kaffe hjemme og desuden vil jeg hellere støtte en lokal café, hvor der er mere hyggeligt og ikke så kæde-agtigt.

Starbuck gif

Det kan man jo have sin mening om, men hos Starbucks er der til gengæld gratis WiFi. Det er er smart for os, der ikke har et abonnement med gratis WiFi i for eksempel USA.

Så kan man lige sende sit seneste Instagram-værdige billede, downloade et Google Map, tjekke Facebook, lave et Facetime-opkald til familien hjemme eller hvad man nu skal bruge WiFi til.

Det er naturligvis ikke fordi, der ikke er WiFi alle mulige andre steder, for eksempel på restauranter, hoteller og moteller. Men Starbucks ligger alle steder og er altid let at finde.

Brug turistinformationskontorerne

Det kan godt være, at du ikke vil sætte dine ben i en turistinformation herhjemme. Det kan være,  at du har decideret dårlige oplevelser med turistinformationer i Sydeuropa. Det har vi. Vi kan komme i tanke om blandt andet store sprogforbistringer, surt personale, smådårlig service og meget andet.

Men i USA er det altså temmelig meget anderledes. Ofte (men det afhænger selvfølgelig af lokaliteten) er turistinformationerne store, bemandet med meget serviceminded og hjælpsomt personale og fyldt med brochurer om alt det, der er sjovt det pågældende sted.

Meget mere end kørevejledninger

Vi har fået meget mere end bare kørevejledninger på amerikanske turistinformationer. For eksempel skaffede en ansat os et pænt turistklassehotel på en stranddestination i Memorial Day Weekend, hvor ALT ellers var udsolgt. Bemærk, at vi IKKE betalte overpris for det.

Personalet er også helt opdaterede på, hvad der foregår lige her og nu på det sted, man er landet. Særlige festivaler, koncerter, udstillinger og arrangementer. Personalet ved det hele og kan vise vej – og i nogle tilfælde ringe i forvejen, hvis det er nødvendigt.

Du kan som regel også få kuponer, så du kan opnå rabat på entreer, restaurantbesøg og meget andet. Tjek brochurerne og snup en håndfuld med af det, der ser mest interessant ud. Der kan også sagtens gemme sig en kupon eller to i brochurerne.

Se også vores seneste artikel på siden, den handler om Virginia Beach, et sommeralternativ til Florida.

Du kan også læse Huffington Posts roadtrip hacks her.

1 Kommentar on “Tips og tricks til rejse og roadtrip

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.